Єврорада дійшла згоди про збільшення Європейського фонду миру на 2 млрд євро

Головна > Економіка > Єврорада дійшла згоди про збільшення Євр...
Author

Марія Куренко

13.12.2022, 11:20
Shares

2

Views

228

Єврорада дійшла згоди про збільшення Європейського фонд миру на 2 млрд євро
eeas.europa.eu

Європейська рада досягла політичної угоди щодо фінансової стійкості Європейського фонду миру, збільшивши його на 2 млрд євро у 2023 році.

Як інформує Інфокурс, до 2027 року зростання становитиме до 5,5 млрд євро, повідомляє установа.

Завдяки фонду ЄС підтримує Збройні Сили України.

"Сьогоднішнє рішення забезпечить нам фінансування для продовження надання конкретної військової підтримки збройним силам наших партнерів. Менш ніж за два роки Європейський фонд миру довів свою цінність. Це повністю змінило спосіб підтримки наших партнерів в обороні. Це робить ЄС та його партнерів сильнішими, – заявив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

Повідомляється, що Угода буде офіційно оформлена на початку 2023 року.

Зазначається, що сьогоднішнє рішення надсилає чіткий політичний сигнал про незмінну відданість ЄС військовій підтримці як України, так і інших партнерів.

Нагадаємо: Європейський фонд миру був створений у березні 2021 року для фінансування всіх дій спільної зовнішньої та безпекової політики, що стосуються військових та оборонних питань, з метою запобігання конфліктам, збереження миру та зміцнення міжнародної безпеки та стабільності.

Завдяки цьому фонду ЄС може фінансувати дії, спрямовані на зміцнення потенціалу країн, що не входять до ЄС, а також регіональних та міжнародних організацій щодо військових та оборонних питань. Саме завдяки фонду ЄС підтримує Збройні Сили України через шість послідовних пакетів підтримки.

За повідомленням Bloomberg 8 грудня, держави – члени Європейського Союзу мають намір збільшити розмір свого фонду для фінансування постачання зброї Україні щонайменше на €2 млрд.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити