Європейський регулятор сьогодні вирішить долю вакцини від AstraZeneca

Головна > Міжнародне > Європейський регулятор сьогодні вирішить...
Author

Назар Лазебний

18.03.2021, 13:41
Shares

3

Views

867

Європейський регулятор сьогодні вирішить долю вакцини від AstraZeneca

UAinfo

В Європейському агентстві лікарських засобів проходить екстрене засідання, на якому обговорюється подальше використання профілактичного препарату шведсько-британської компанії AstraZeneca для щеплення проти COVID-19. Більше інформацію на цій сторінці.

Всього через шість з невеликим тижнів після офіційного схвалення вакцини європейським регулятором ряд країн ЄС тимчасово призупинили застосування AstraZeneca в зв'язку з наявністю побічних ефектів, зокрема, виникнення тромбозу судин головного мозку.

"На мій погляд, ніяких серйозних побоювань наявність такого роду ефектів викликати, в загальному, не повинно. Частота інцидентів у щеплених нижче, ніж в середньому по популяції. Нам відомо, що COVID-19 провокує підвищення згортання крові легеневих судин аж до тромбозу, і, зрозуміло, в цій ситуації, коли на терезах ризик розвитку захворювання у важкій формі і ризик побічних ефектів, користь від щеплення очевидна" - коментар професора клінічної неврології Девіда Уеррінга з University College London.

AstraZeneca, зі свого боку, заявила про те, що впевнена в безпеці створеного їй препарату, але всі повідомлення про побічні ефекти уважно вивчаються, ВООЗ зберігає рекомендації про необхідність застосування цього засобу в прищепної кампанії в європейських країнах. Читайте додатково.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити