Європарламент погодив надання Україні 18 мільярдів євро

Головна > Спорт > Європарламент погодив надання Україні 18...
Author

Олександр Талов

14.12.2022, 17:00
Shares

0

Views

711

Європарламент погодив надання Україні 18 мільярдів євро

eu-ua.kmu.gov.ua

Європейський парламент сьогодні без додаткового голосування або обговорення ухвалив у другому читанні рішення щодо виділення Україні надзвичайної макрофінансової допомоги у 2023 році в обсязі 18 мільярдів євро.

Про це було оголошено під час пленарного засідання Європарламенту у Страсбурзі перед початком процедури голосування, інформує Інфокурс.

"Інструмент для надання допомоги Україні на 2023 рік, макрофінансової допомоги. Не було зроблено жодних запитів із запереченням або додатків, відповідно до правила 67-78 щодо пропозиції Ради ЄС. Таким чином позиція Ради ЄС вважається ухваленою і законодавство – прийнятим. Президент (Європарламенту – ред.) підпише його сьогодні по обіді", - зазначила головуюча на сесійному засіданні.

Оскільки така пропозиція була винесена вже на друге читання, то за процедурою, запропонований правовий акт мав вважатися прийнятим, якщо від депутатів не надійде жодних заперечень або доповнень до нього.

Нагадаємо: 13 грудня, Європейський парламент більшістю голосів підтримав внесення у порядок денний за терміновою процедурою розгляду пропозиції Ради ЄС щодо виділення Україні МФД+ в обсязі 18 мільярдів євро в 2023 році.

Напередодні Рада ЄС одноголосно погодила пакет макрофінансової допомоги Україні у 2023 році на суму 18 мільярдів євро. Угорщина, яка певний час блокувала прийняття такого рішення, зняла свої заперечення після відповідного процесу переговорів в рамках Ради ЄС.

Мікрофінансова допомога в обсязі 18 мільярдів євро у 2023 році надається Україні в формі кредиту на вигідних умовах. Термін погашення кредиту розрахований на 10 років із можливістю продовження, при цьому гарантії за кредитом сплачуватимуться за рахунок бюджетних резервів Євросоюзу. Також зазначається, що позика надається за умови проведення реформ, покриватиме основні державні послуги, в тому числі роботу лікарень, шкіл та забезпечення житлом. Вона також покликана допомогти зберегти макроекономічну стабільність і відновити інфраструктуру в Україні, яка зазнає постійних нападів Росії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити