Європарламент підтримав пропозицію виключити росію з Радбезу ООН

Головна > Політика > Європарламент підтримав пропозицію виклю...
Author

Ольга Фединчік

16.02.2023, 16:59
Shares

2

Views

294

Європарламент підтримав пропозицію виключити росію з Радбезу ООН

sud.ua

Європейський Парламент підтримав поправку в резолюцію до річниці початку агресії рф проти України, що закликає до подальшого посилення міжнародної ізоляції росії, зокрема її виключення із складу Ради Безпеки ООН.

Відповідну поправку до резолюції під час процедури голосування "з голосу" запропонував євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс, повідомляє Укрінформ, інформу Інфокурс.

"Пропоную доповнити резолюцію і внести в неї такий текст: Європейський парламент… закликає ЄС та його країни-члени здійснити подальші дії з продовження міжнародної ізоляції російської федерації, включаючи російське членство у міжнародних організаціях, таких як Рада Безпеки Об’єднаних Націй", - заявив депутат.

Ця пропозиція була ухвалена більшістю голосів присутніх на засіданні європейських політиків, отже, буде включена в резолюцію Європарламенту.

Сьогодні Європейський Парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію "Один рік російського вторгнення та агресивної війни проти України", яка висловлює солідарність з Україною, засуджує дії російського агресора та пропонує притягнути до відповідальності вище керівництво росії та її союзників.

"За" документ висловилися 444 депутати Європарламенту, "проти проголосували 26, утрималися - 37 євродепутатів.

Нагадаємо: З початку повномасштабної російської військової агресії проти України, Європейський Союз надає Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити