Єврокомісія виділить 110 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Україні 

Головна > Політика > Єврокомісія виділить 110 мільйонів євро ...
Author

Ольга Фединчік

14.11.2023, 13:44
Shares

0

Views

729

Вступ України до ЄС – Єврокомісія пропонує позбавити Україну статусу  кандидата, якщо Україна не виконає реформи » Слово і Діло
AP Photo

Європейська комісія ухвалила рішення про виділення Україні додаткових 110 млн євро гуманітарної допомоги. З них 10 мільйонів євро буде спрямовано підтримку українських біженців і приймаючих спільнот у Молдові.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відповідне оголошення зробила пресслужба Єврокомісії у Брюсселі у вівторок, інформує Інфокурс.

"Оскільки війна росії проти України триває, гуманітарна ситуація в країні залишається важкою. Наступ зими створює додаткові проблеми для і без того вразливих спільнот, які постраждали від війни. Отже, комісія виділить 110 мільйонів євро на гуманітарну допомогу, з яких 100 мільйонів євро підуть Україні, а 10 мільйонів євро - на підтримку українських біженців і приймаючих спільнот у Молдові", - йдеться в повідомленні.

У ЄК уточнили, що це нове фінансування допоможе гуманітарним партнерам ЄС надавати основні послуги, як-от грошова допомога, їжа, вода, житло, охорона здоров'я, психосоціальна підтримка та захист.

Згідно з останніми даними, загальна сума гуманітарної допомоги ЄС у відповідь на війну росії в Україні становила 843 мільйони євро.

У Єврокомісії також зазначили, що крім того, у світлі минулорічних навмисних атак росії на енергетичну інфраструктуру України ЄС також приділяє пріоритетну увагу екстреній енергетичній підтримці, розгорнувши ще 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів ЄС. Загалом в Україну через Механізм цивільного захисту ЄС було відправлено понад 5 000 електрогенераторів. Окрім того, ЄС координує пожертвування приватного сектору на постачання найважливішого енергетичного обладнання в Україну.

Нагадаємо:

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити