Єврокомісія схвалила план для Ukraine Facility

Головна > Економіка > Єврокомісія схвалила план для Ukraine Fa...
Author

Марія Куренко

16.04.2024, 13:31
Shares

0

Views

251

Асоціація "М'ясної галузі" бере участь у розробці плану Ukraine Facility  для підтримки розвитку аграрного сектору України. - MeatNews
meatnews.com.ua

Європейська комісія схвалила план для Ukraine Facility та запропонувала Раді ЄС ухвалити документ.

Як повідомляє Мінекономіки, тепер держави-члени ЄС мають один місяць для ухвалення запропонованого Єврокомісією рішення, що відкриє шлях для повноцінного запуску програми Ukraine Facility.

У Мінекономіки зазначили, що після затвердження Імплементаційного рішення в Раді ЄС Європейська комісія також зможе надати Україні до 1,89 млрд євро у вигляді попереднього фінансування Ukraine Facility.

"Надалі Україна отримуватиме регулярні виплати за виконання передбачених у плані квартальних індикаторів впродовж чотирьох років дії програми", - зазначила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

В рамках перехідного фінансування, передбаченого Ukraine Facility, Україна вже отримала 4,5 млрд євро фінансової підтримки в березні 2024 року, наступні 1,5 млрд євро зможе отримати у квітні після підтвердження виконання індикаторів плану, визначених для перехідного фінансування.

Рішення Єврокомісії відкриває шлях до регулярної та прогнозованої підтримки України від ЄС. Загальний обсяг коштів, передбачений Ukraine Facility, – 50 млрд євро. Із них на бюджетну підтримку буде спрямовано 38,27 млрд євро, інвестиційний фонд – 6,97 млрд євро, на технічну та адміністративну підтримку –4,76 млрд євро.

Нагадаємо: 1 лютого Європейська рада затвердила чотирирічний пакет фінансування України на €50 млрд.

У березні план для Ukraine Facility було затверджено урядом України і передано Брюсселю. Це конкретний перелік структурних реформ та заходів, які мають сприяти стійкому розвитку економіки України, "зеленому" переходу, цифровій трансформації та європейській інтеграції.

Загалом план для реалізації програми підтримки Ukraine Facility передбачає впровадження 69 реформ і виконання 151 супутнього індикатора.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Російські війська атакували енергетичний об’єкт на сході, у двох регіонах подовжують діяти графіки відключень 

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.

29.04.2024 - 12:00

Arrow
Theme

Столиця

У столиці терміново евакуюють дві лікарні через загрозу імовірного російського удару

Влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці

26.04.2024 - 17:06

Arrow

Вас це може зацікавити