Єврокомісія розблокує для Польщі 137 мільярдів євро

Головна > Міжнародне > Єврокомісія розблокує для Польщі 137 міл...
Author

Олександр Талов

23.02.2024, 17:49
Shares

3

Views

430

ЄС заморозив російські активи на 17,5 мільярда євро
uainfo.org

Єврокомісія розблокує для Польщі 137 млрд євро, які були заблоковані попередній владі країни через претензії Брюсселя у питаннях дотримання верховенства права.

Як повідомляє Укрінформ, на цьому під час пресконференції у п’ятницю у Варшаві наголосила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає кореспондент Укрінформу.

Вона підкреслила, що задоволена планом дій, представленим нещодавно польським урядом державам-членам у сфері незалежності судової гілки влади.

За її словами, наступного тижня будуть прийняті два рішення щодо виділення Польщі 137 мільярдів євро з фонду відновлення та фонду згуртованості.

Своєю чергою прем’єр Польщі Дональд Туск висловив задоволення прийнятим рішенням на рівні Єврокомісії. Він підкреслив, що це величезна сума коштів, яку буде витрачено належним чином.

Нагадаємо: На цьому тижні міністр юстиції Польщі Адам Боднар представив у Брюсселі план дій, що мав на меті зняти напругу у відносин між Варшавою і Брюсселем. Процедуру 7 статті щодо санкцій проти Польщі за порушення фундаментальних цінностей ЄС Єврокомісія розпочала у 2017 році через реформи лідера “Права і справедливості” (PiS) Ярослава Качинського, які підривають розподіл влади та незалежність ЗМІ. Новий прем’єр-міністр Дональд Туск скасував ці зміни.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow

Вас це може зацікавити