Єврокомісія обмежила термін дії цифрових COVID-сертифікатів 9 місяцями

Головна > Банки > Єврокомісія обмежила термін дії цифрових...
Author

Назар Лазебний

21.12.2021, 15:44
Shares

2

Views

551

Єврокомісія обмежила термін дії цифрових COVID-сертифікатів 9 місяцями

detector.media

Через зменшення рівня захисту від коронавірусу, який забезпечує вакцинація, у Єврокомісії запропонували обмежити термін дії COVID-сертифікатів 9 місяцями від дня завершення первинного курсу вакцинації авторизованими в ЄС препаратами.

Про це заявив речник Єврокомісії Кристіан Віганд на брифінгу у Брюсселі.

"Європейська комісія сьогодні ухвалила правила щодо цифрових COVID-сертифікатів, що встановлюють їх чинність на період 9 місяців, якщо точніше - 270 днів, з метою забезпечення свободи подорожей у межах ЄС. Визначений та єдиний період чинності сертифікатів вакцинації гарантує кращу координацію із забезпечення свободи руху,… що важливо для нормального функціонування спільного ринку", - наголосив речник ЄК.

Оскільки рівень захисту від хвороби з часом знижується, Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) радить отримати бустерну дозу вакцини через шість місяців після завершення першого курсу щеплення. До цих шести місяців у Єврокомісії додали ще три місяці, щоб люди встигли отримати додаткову дозу вакцини. Термін дії бустерної дози поки не визначатимуть, адже щодо цього поки нема наукових даних.

За словами Віганда, Єврокомісія також запровадила нові правила для кодування сертифікатів вакцинації. Це має забезпечити відмінність сертифікатів, що видавалися після первинного курсу вакцинації, і документів, що засвідчують отримання додаткової, "бустерної" дози вакцини.

Нові правила почнуть діяти з 1 лютого 2022 року. На практиці це означає, що системи електронного розпізнавання позначатимуть як "прострочені" сертифікати, що засвідчують завершення первинного курсу вакцинації більше ніж за 9 місяців до дати поїздки. Країнам-членам рекомендовано вжити всіх необхідних заходів для проведення бустерної вакцинації.

На сьогодні в країнах ЄС видано 807 мільйонів цифрових COVID-сертифікатів. До цієї системи, що засвідчує факт вакцинації або набутого імунітету після одужання, або результати тесту на коронавірус, наразі приєдналися 60 країн, включаючи Україну.

Нагадаємо: Цифрові COVID-сертифікати почали діяти у ЄС з 1 липня цього року. Вони підтверджують вакцинацію, одужання або негативний тест на коронавірус. Регламент ЄС про COVID-сертифікати обмежує термін дії підтвердження про одужання 180 днями. Однак терміну дії сертифікату про вакцинацію визначено не було.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити