Єврокомісія готується у жовтні рекомендувати Україні переговори щодо членства - Bloomberg

Головна > Політика > Єврокомісія готується у жовтні рекоменду...
Author

Олександр Талов

22.09.2023, 15:18
Shares

3

Views

739

Вступ України до ЄС – Єврокомісія пропонує позбавити Україну статусу  кандидата, якщо Україна не виконає реформи » Слово і Діло
AP

Європейська Комісія готується рекомендувати початок перемовин щодо членства України в Євросоюзі. Після цього європейські лідери мають підписати надану рекомендацію на грудневому саміті.

Про це повідомляєBloombergіз посиланням на джерела, інформує Інфокурс.

Очікується, що наступного місяця Єврокомісія рекомендує розпочати багаторічний процес вступу України до ЄС. Проте виконавчий орган Союзу може наполягати на прогресі в таких сферах як корупція у якості проміжних кроків, йдеться у повідомленні.

Після цього Єврокомісія надасть рекомендацію, яку лідери ЄС повинні будуть підписати, це, швидше за все, відбудеться у грудні. Потім Україна розпочне тривалу процедуру завершення реформ і приведення у відповідність із законодавством ЄС критеріїв у понад 30 сферах, включаючи верховенство права та економіку.

"Немає жодного швидкого способу прискорення виконання складних критеріїв членства, які зазвичай тривають більше десяти років", – йдеться у повідомленні.

До прикладу, Хорватія була останньою країною, яка приєдналася до блоку, і її заявка розглядалась 10 років, перш ніж вона була прийнята у 2013 році.

У матеріалі зазначено, що відновлення розширення ЄС відбувається в момент, коли блок із 27 держав прагне утримати країни Східної Європи, уникаючи їхнього приєднання до Росії чи Китаю.

Нагадаємо: Україна подала заявку на членство в ЄС 28 лютого 2022 року, на п’ятий день повномасштабного вторгнення Росії.

17 червня Єврокомісія рекомендувала визнати європейську перспективу України та надати їх статус кандидата на вступ до спільноти.

23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС.

28 серпня президент Євроради Шарль Мішель заявив, що ЄС повинен бути готовий прийняти нові країни-члени до 2030 року.

3 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пленарному засіданні Європарламенту заявила, що ЄС має бути готовим розширитися до понад 30 країн.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити