ЄС запровадив новий механізм санкцій проти Росії за гібридні операції в країнах Євросоюзу

Головна > Політика > ЄС запровадив новий механізм санкцій про...
Author

Назар Лазебний

08.10.2024, 14:41
Shares

3

Views

189

Допомога ЄС Україні — Рада ЄС схвалила п'ятий транш — Cуспільне Новини
suspilne.media

Європейський Союз оголосив про встановлення нових рамкових умов для запровадження санкцій проти Росії за її спроби дестабілізувати ситуацію в країнах-членах ЄС.

Про це йдеться на сайті Європейської ради.

"Рада ЄС сьогодні встановила нові рамкові умови для застосування обмежувальних заходів у відповідь на дестабілізаційні дії Росії за кордоном. Ці нові рамки дозволять ЄС спрямовувати зусилля на фізичних та юридичних осіб, причетних до дій та політики уряду Російської Федерації, які підривають фундаментальні цінності ЄС та його держав-членів, їхню безпеку, незалежність та цілісність, а також цінності міжнародних організацій та третіх країн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, Відтепер ЄС зможе протистояти різноманітним гібридним загрозам , таким як: підрив виборчих процесів і функціонування демократичних інститутів ; погрози та саботаж економічної діяльності , послуг, що становлять суспільний інтерес , або критичної інфраструктури ; використання скоординованої дезінформації , маніпулювання іноземною інформацією та втручання ( FIMI ); зловмисна кібердіяльність , інструменталізація мігрантів та інша дестабілізуюча діяльність.

Сьогоднішнє рішення щодо запровадження нових рамкових умов для застосування обмежувальних заходів ЄС були прийняті за пропозицією високого представника ЄС Жозепа Борреля у відповідь на кампанію гібридних дій з боку Російської Федерації, яка останнім часом значно активізували свої операції на території Європи.

Згідно з новоствореним механізмом, проти підсанкційних осіб застосовуватимуть заморожування активів, а громадянам і компаніям ЄС буде заборонено надавати їм кошти. Крім того, на фізичних осіб також буде накладено заборону на в'їзд, що не дозволить їм в'їжджати на територію ЄС або проїжджати через неї транзитом.

Нагадаємо: Стратегічний компас ЄС, головний директивний документ ЄС у сфері безпеки й оборони, що був ухвалений Радою ЄС у 2022 році, передбачає розвиток спроможностей ЄС у протидії гібридним загрозам. Прийняті сьогодні правові норми розширюють такий інструментарій ЄС, який набув чинності у грудні 2022 року.

У своїх висновках від 27 червня 2024 року Європейська рада рішуче засудила всі типи гібридної діяльності, яка зростає та спрямована проти ЄС, його держав-членів і партнерів. Крім того, Європейська Рада закликала, серед іншого, продовжити роботу в Раді щодо встановлення нового режиму санкцій з огляду на гібридні загрози.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог використав для атаки на Україну 135 БпЛА, 80 з них збито

44 російських безпілотники локаційно втрачено, 2 – полетіли в Білорусь.

18.10.2024 - 10:34

Arrow
Theme

Політика

Президент Зеленський прибув на саміт ЄС у Брюсселі

Очікується, що сьогодні президент має представити "План перемоги" лідерам Євросоюзу.

17.10.2024 - 12:00

Arrow

Вас це може зацікавити