ЄС відкриває справу проти соцмережі X через ймовірне розповсюдження незаконного контенту

Головна > Закон > ЄС відкриває справу проти соцмережі X че...
Author

Марія Куренко

18.12.2023, 14:58
Shares

4

Views

168

ЄС назвав соцмережу "X" найбільшим джерелом російської дезінформації
Ілон Маск / Твіттер

Європейський Союз розпочне розслідування щодо платформи X, раніше відомої як Twitter, у звʼязку з ймовірним порушенням закону про цифрові послуги (DSA).

Як пише Forbs, про це повідомив європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон.

Повідомляється, що у жовтні на тлі нападу ХАМАС на Ізраїль блок зафікусував фейковий контент і прославлення насильства в X.

Розгляд буде зосереджено на протидії розповсюдженню незаконного контенту в ЄС та ефективності заходів, вжитих для боротьби з маніпулюванням інформацією.

Розслідування також зосередиться на заходах, прийнятих X для підвищення прозорості своєї платформи, і на дизайні інтерфейсу користувача, який, ймовірно, вводить в оману, йдеться про галочки, повʼязані з продуктами підписки.

Комісія заявила, що тепер проведе поглиблене розслідування у пріоритетному порядку та продовжить збирати докази, надсилаючи додаткові запити на інформацію, проводячи допити та перевірки.

X, що належить Ілону Маску, входить до групи великих технологічних компаній, які піддаються посиленому контролю у рамках DSA.

Єврокомісія заявила, що попереднє розслідування, проведене на цей момент, включало аналіз звіту, представленого X у вересні, звіту X про прозорість, опублікованого в листопаді, та відповідей соцмережі на офіційний запит інформації про незаконний контент у звʼязку з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Нагадаємо: Законодавство (DSA), яке набуло чинності в листопаді минулого року, вимагає, щоб дуже великі онлайн-платформи та пошукові системи робили більше для боротьби з незаконним контентом і ризиками для громадської безпеки, а також для захисту своїх послуг від маніпулятивних методів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити