ЄС виділив понад тисячу грантів на розвиток малого і середнього бізнесу в Україні

Головна > Економіка > ЄС виділив понад тисячу грантів на розви...
Author

Марія Куренко

17.11.2023, 09:36
Shares

1

Views

754

ЄС сказав українській євроінтеграції – YES!
ukrinform.ua

Європейський Союз із початку повномасштабної війни виділив понад тисячу грантів на розвиток малого і середнього бізнесу в Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час під час брифінгу в Житомирі розповів координатор сектору економічної співпраці та співробітництва з міжнародними фінансовими установами представництва Європейського Союзу в Україні Станіслав Тошков, інформує Інфокурс.

"Щодо допомоги Європейського Союзу Україні, то мова йде про понад 1000 грантів від початку повномасштабної війни. Ми активно співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами, зокрема з GIZ", - зазначив Тошков.

Ташков зазначив, що для сектору надзвичайно важливо підтримувати жіноче підприємництво в Україні, тож у межах співробітництва через GIZ надано 350 грантів саме жінкам.

За його словами, ключовими напрямками в підтримці українського приватного сектору з боку ЄС є цифровізація і забезпечення так званого "зеленого бізнесу".

Тошков повідомив, що на Житомирщині Євросоюз надає підтримку сільськогосподарським підприємствам, харчовій промисловості та підприємствам, що виробляють вікна.

Нагадаємо: Понад 50 українських малих та середніх підприємств подали заявкина участь у європейській програмі грантової підтримки у сфері інтелектуальної власності. Така підтримка, за словами керівника EUIPO, стала можливою завдяки безпрецедентному рішенню про надання доступу українським малим та середнім підприємствам до фінансування через 2023 Ideas Powered for Business від SME Fund – Фонду підтримки малого та середнього бізнесу, створеного з ініціативи Єврокомісії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити