Є ризики зняття санкцій США з Північного потоку-2

Головна > Енергетика > Є ризики зняття санкцій США з Північного...
Author

Ольга Фединчік

20.05.2021, 16:19
Shares

1

Views

669

Є ризики зняття санкцій США з Північного потоку-2

facenews.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що є ризик зняття санкцій США з "Північного потоку-2" під тиском Росії.

Про це Зеленський сказав у четвер на пресконференції в Києві, коментуючи імовірну зустріч президентів РФ і США повідомляє "Європейська правда".

"Я вважаю, що ця зустріч потрібна. Президент Байден знає мою позицію… Вони будуть обговорювати українські питання тільки в тому просторі і адженді, яку будуть узгоджувати з нами до цього. Чи є ризики, що деякі питання вони будуть підіймати незважаючи на наші домовленості? Впевнений, що такі ризики є", - сказав Зеленський.

За його словами, головний ризик полягає у тому, що США можуть зняти санкцій з трубопроводу "Північний потік-2" під тиском Росії.

"Великий ризик, що вони (росіяни. – Ред.) можуть натиснути на Сполучені Штати, чи у них будуть якісь домовленості… Я вважаю, що це буде програш США. Я вважаю, що це буде програш особисто президента Байдена. Я говорю відверто, чому це буде серйозна геополітична перемога Російської Федерації і новий перерозподіл сил і впливу", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, якщо США підуть на такий крок, це означає, що вони "розмінюються на щось дуже важливе".

"Я знаю, що різні думки з приводу цього у партнерів. Я знаю, що розділилися навіть думки в Сенаті і в Конгресі США… Я знаю, що немає спільної позиції і думки, це серйозна гра. Це не просто про енергетичну безпеку. На таке США можуть піти, якщо вони розмінюються, вибачте за таке слово, на щось дуже-дуже серйозне. Мене бентежить ця ситуація", - додав президент.

Нагадаємо: Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Водночас Держдепартамент США запропонував ввести санкції щодо чотирьох російських суден, які беруть участь в будівництві "Північного потоку-2", і чотирьох пов'язаних з проєктом компаній.

Речник Кремля Дмітрій Пєсков назвав відмову США від введення санкцій проти оператора "Північного потоку - 2" позитивним сигналом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити