Японія заборонила експорт товарів, пов’язаних із хімічною зброєю

Головна > Енергетика > Японія заборонила експорт товарів, пов’я...
Author

Назар Лазебний

26.09.2022, 09:57
Shares

2

Views

302

Японія заборонила експорт товарів, пов’язаних із хімічною зброєю

reuters.com

Японія прийняла рішення про заборону експорту в рф товарів, повʼязаних з хімічною зброєю, як додаткову санкцію проти Москви у звʼязку з її вторгненням в Україну.

Про це пише Reuters посилаючись на заяву секретаря японського уряду Хірокадзу Мацуно, інформує Інфокурс.

"Японія глибоко стурбована можливістю використання ядерної зброї під час вторгнення росії в Україну", - сказав Мацуно під час брифінгу для ЗМІ, додавши, що Японія продовжуватиме працювати з міжнародним суспільством у підтримці України та санкціях проти росії.

Японія до того ж додала 21 російську організацію, в тому числі наукові лабораторії, до переліку установ, які підпадають під заборону на експорт.

Відпвідна заява уряду, опублікована після засідання кабінету міністрів у понеділок. На ньому було офіційно схвалено нові санкційні заходи, оголошені міністром закордонних справ на зустрічі "Великої сімки" минулого тижня.

Намагаємо: 22 вересня міністри закордонних справ країн G7 підтвердили на зустрічі в Нью-Йорку свою співпрацю у наданні підтримки Україні.

23 вересня міністри закордонних справ країн "Великої сімки" виступили зі спільною заявою, у якій засудили останні ескалаційні кроки росії у війні проти України. G7 обіцяє нові санкції і продовження тиску на рф.

У п’ятницю, 23 вересня, російські окупанти застосували хімічну зброю проти українських захисників, повідомив ОК "Півден". Ворог використав безпілотний літальний апарат для скидання на бойові позиції ЗСУ контейнерів з отруйною речовиною, імовірно хлорпікринова граната К-51.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити