Японія розширила санкції проти Росії

Головна > Економіка > Японія розширила санкції проти Росії
Author

Ольга Фединчік

28.07.2023, 10:52
Shares

6

Views

893

Японія заборонить до росії експорт автомобілів, окрім вживаних невеликих  авто | АРГУМЕНТ

Японія у п’ятницю, 28 липня, розширила обмежувальні заходи проти Росії про це повідомляє Kyodo News, інформує Інфокурс.

Останнє рішення японського уряду проти Росії з 9 серпня, коли Японія вже заборонила поставки в Росію автомобілів преміум-класу вартістю понад 6 млн ієн ($43 000), додатково охопить заборону на поставки нових та вживаних автомобілів із бензиновим і дизельним двигуном об’ємом понад 1 900 кубічних сантиметрів, електричні і гібридні транспортні засоби, а також шини для великих транспортних засобів.

"Японські автомобілі користуються великим попитом у Росії, тому нова заборона завдасть ще одного удару по Москві на тлі її військового вторгнення в Україну", - зазначає видання.

Вартість японського експорту до Росії у 2022 році склала 603,9 млрд ієн (близько 4,3 млрд доларів США), що на 30% менше, ніж у попередньому році. При цьому понад половину цього показника становили легкові автомобілі, більшість з яких були вживаними.

"У співпраці з міжнародним співтовариством, включаючи G-7, а також відповідні міністерства та відомства, ми хотіли б твердо виконувати заходи", — сказав міністр економіки, торгівлі та промисловості Ясутосі Нісімура на прес-конференції.

Японія розширила санкції проти Росії зокрема залізо та інші метали, котли та волокна, які можуть бути використані для підтримки промислової діяльності Росії.

Нові заборонені до експорту в Росію товари становлять близько 20% вартості того, що було експортовано до Росії у 2021 році.

Нагадаємо: Японія вже заборонила поставки в Росію автомобілів преміум-класу вартістю понад 6 млн ієн ($43 000), починаючи з квітня минулого року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити