Які є санкції за подвійне громадянство?

Головна > Економіка > Які є санкції за подвійне громадянство?
Author

Марія Куренко

08.09.2022, 10:49
Shares

3

Views

1 207

Які є санкції за подвійне громадянство?
null

Втім, через деякий час різноманітні соціальні, політичні, або економічні причини змушують громадянина задуматися про зміну паспорта, через що доводиться звертатися за правовою допомогою до юрист Львів.

Що таке громадянство?

Громадянством називають правовий зв'язок між людиною та державою, що дає визначення про їхні соціальні, політичні та інші права і обов'язки.

В Україні громадянство регулює закон "Про громадянство України", а також Конституція України. Громадянство надає найбільші переваги для громадянина тієї країни, особливо коли говориться про можливу участь в майбутньому управлінні державними чи політичними справами.

Загалом існує дві можливості для отримання паспорта: філіація та натуралізація.

Філіація - це найбільш популярна можливість набути громадянство, адже вона передбачає народження людини на території країни - таким способом і отримують громадянство більшість людей. В свою чергу філіація також поділяється на два види: грунтовий принцип та принцип крові.

Грунтовим принципом називають ситуацію, коли дитина народилася на території певної країни та отримує громадянство саме тієї держави, незалежно від того, яке громадянство мають батьки новонародженого.

Принцип крові працює в іншому порядку, і передбачає, що дитина буде мати те саме громадянство, що і її батьки. При цьому, місце народження дитини не грає ніякої ролі, а ключовим стає саме паспорт батьків.

Іншим способом набуття громадянства є натуралізація. Цей спосіб є вторинним, адже він належить до вольових і потребує виконання певних дій, для отримання такого громадянства.

До видів натуралізації належать:

  • за клопотанням особи;
  • на підставі закону або внутрішньодержавного акту;
  • на підставі міжнародного договору.

Нерідко люди мало обізнані в питаннях подвійного громадянства, тому бажано завжди мати напоготові добре знайомого міграційного адвоката Львів, який буде готовий надати професійну юридичну допомогу в різноманітних ситуаціях.

Відповідальність за подвійне громадянство в Україні

Офіційно в Україні немає відповідальності за подвійне громадянство. Навіть якщо врахувати те, що громадянин України вирішив взяти паспорт іншої держави - він все одно визнається громадянином України в правових відносинах з нашою державою.

Працівники компанії "Бачинський та партнери" готові надати свої послуги та провести юридичні консультації зі своїми клієнтами в міграційних питаннях та питаннях подвійного громадянства. Дізнатися більше можна на сайті: legalaid.ua

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити