Які переваги приносить фермерам точне землеробство?

Головна > Енергетика > Які переваги приносить фермерам точне зе...
Author

Ольга Фединчік

07.07.2021, 13:48
Shares

0

Views

597

Які переваги приносить фермерам точне землеробство?
null

Точне землеробство — це тема, яка набула за останні роки величезну популярність і інтерес. Все більше фермерів звертаються до таких рішень. Це пов'язано із загальною тенденцією до ширшого використання сучасних технологій у виробництві, в тому числі в сільському господарстві, для більшої ефективності.

Що таке точне землеробство?

Визначення точного землеробства досить просте, хоча найкраще пояснити це питання в порівнянні з традиційним сільським господарством.

Будь-які сільськогосподарські роботи від посіву до застосування обприскувань і добрив, до збирання і підготовки поля, вимагають точності. Щоб не обробляти один і той же шматок поля двічі або не пропустити його, і при цьому звести до мінімуму кількість необхідних поїздок, потрібний досвід, який включає в себе роки, відпрацьовані за кермом трактора.

Однак сьогодні існують спеціалізовані системи GPS, які дозволяють досягти цієї мети набагато простіше. Сільське господарство з їх використанням — це те саме точне землеробство. За посиланням https://zemlerobstvo.trimble.com/rishennya/sadinnya-ta-posiv/ ви зможете дізнатись більше.

На яких фермах працює сільськогосподарська навігація?

Сільськогосподарські навігатори використовуються вже досить давно, проте їх фактичне використання довгий час обмежувалося виключно фермами з величезними площами. Сучасні навігаційні системи для тракторів і сільськогосподарської техніки дають змогу досягти точності порядку кількох сантиметрів, завдяки чому є змога отримати реальну вигоду і на фермах меншого розміру.

Економія матеріалів і засобів, що використовуються в сільському господарстві

Польові роботи пов'язані зі споживанням певної кількості насіння, розсади, засобів захисту рослин і добрив. Системи точного землеробства дають можливість цю кількість зменшуватися при одночасному отриманні однакових і навіть більших врожаїв. Найпростіше буде пояснити це на прикладі застосування обприскувань — для інших матеріалів і засобів це буде аналогічно.

GPS дозволить зробити поїздки точнішими. На практиці фермер заощадить не менше 5% витрат на засіб розпилення на гектар поля, і, отже, на полях з більшою площею зекономлені суми можуть бути значними. Інші плюси:

  • Економія палива для сільськогосподарської техніки.
  • Можливість отримання великих врожаїв.
  • Економія часу та інші переваги.

Неважко здогадатися, що система GPS в сільському господарстві також економить час. Це робить роботу ефективнішою, а витрати на утримання ферми знижуються.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити