Як заробити на вкладах у банку в Україні 

Головна > Бізнес > Як заробити на вкладах у банку в Україні...
Author

Марія Куренко

28.05.2024, 17:49
Shares

4

Views

1 009

Як обрати банк для депозитного вкладу? В який банк краще вкласти?

Вклад у банку в Україні залишається найпопулярнішим способом зберігання коштів та отримання пасивного доходу. Це простий і зрозумілий продукт: ви надаєте банку свої гроші на певний період, а потім отримуєте їх назад разом з відсотками, розмір яких відомий заздалегідь. Так депозит уявляє собі більшість банківських клієнтів, і все начебто правильно. Однак досвідчені вкладники знають, як заробляти на депозитах більше, ніж середньостатистичний клієнт. Ось кілька правил, які допоможуть збільшити ваш дохід.

Поради, як заробити на банківських депозитах

  • Оформлюйте депозити онлайн

Світ швидко переходить в цифрову сферу, і щоб знизити витрати банків, оформлюйте депозити віддалено через інтернет-банк зі своєї картки. Використовуючи онлайн-послуги, банк економить кошти. Чим більше вкладників вибирають цей спосіб, тим більшими стають заощадження банку. Тому установи готові стимулювати клієнтів, які користуються сучасними технологіями, підвищеними відсотковими ставками на депозити.

  • Вчасно змінюйте валюту вкладу

Слідкуючи за курсом валют, можна отримати хороший депозитний дохід. Проаналізувавши річні коливання курсу долара, можна помітити, що ближче до кінця року він зростає в ціні, досягаючи піку взимку, а до літа, навпаки, дешевшає. Як на цьому заробити? Взимку продаєте валюту і розміщуєте гривню на 6-місячний депозит у банку. Влітку конвертуєте вклад разом із відсотками назад у долари і знову кладете на депозит. Таким чином, можна заробити і на відсотках, і на курсових коливаннях.

  • Не дробіть вклади

Банки віддають перевагу великим депозитам, оскільки це дозволяє їм збільшувати обсяги кредитування і підвищувати прибутковість. Чим більший депозит, тим вищою буде процентна ставка. Однак важливо пам’ятати, що максимальна гарантована сума повернення у разі банкрутства банку становить 200 000 гривень (в еквіваленті). Тому, якщо плануєте вкладати більше, обирайте надійний банк.

  • Будьте відданим клієнтом

Якщо ви довірили свої кошти банку, не поспішайте їх забирати після завершення терміну депозиту, якщо немає вагомих причин. Банк це оцінить. Деякі фінансові установи готові підвищити ставку на 0,5-1% за продовження депозиту. Якщо сума значна, можна очікувати на додаткові бонуси: привілейовані платіжні картки, пільгові кредитні ставки та персональне обслуговування.

Як працюють і чим відрізняються ринки депозитів в Україні та Європі

Депозити в банках за кордоном пропонують вкладникам більше гарантій, ніж національні банки. Європейські банки славляться своєю надійністю, що приваблює багатьох бізнесменів та політиків, які вважають за краще зберігати свої кошти саме там. Наприклад, система гарантування вкладів у ЄС зобов'язується виплачувати компенсацію в розмірі від 20 000 євро у разі проблем, тоді як в українських банках ця сума становить лише 7 500 євро. Деякі країни ЄС, такі як Угорщина, Словаччина та Словенія, гарантують повне повернення вкладених коштів.

Проте, є й істотний недолік — низькі процентні ставки (1-3% річних) у порівнянні з українськими банками, де вони становлять 16-18%. Крім того, умови дострокового зняття депозитів в Україні м'якші, тоді як у країнах ЄС дострокове зняття грошей майже неможливе або дуже дороге

Скільки можна заробити на депозитах за рік?

Річний прибуток від депозитів у банках може варіюватися, і це залежить насамперед від розміру вкладеного капіталу. Розглянемо варіанти для тих, хто може дозволити собі невеликі інвестиції, наприклад, вчителі, медичні працівники, шахтарі. Вкладаючи 10000 грн, через рік можна отримати приблизно 11700-11800 грн, тобто прибуток складе 1700-1800 грн. Для отримання більшого прибутку потрібно вкласти більшу суму. Банк Кредит Дніпро пропонує вигідні умови для депозитів, що дозволяє збільшити ваш дохід за рахунок високих процентних ставок та додаткових бонусів для відданих клієнтів.

Таким чином, використовуючи правильні стратегії і підходи, можна значно збільшити дохід від банківських вкладів і зробити цей вид інвестування ще більш вигідним та безпечним.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

26.07.2024 - 10:41

Arrow
Theme

Міжнародне

Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Румунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

25.07.2024 - 13:43

Arrow

Вас це може зацікавити