Як вибрати надійний ручний культиватор?

Головна > Політика > Як вибрати надійний ручний культиватор?
Author

Марія Куренко

16.07.2021, 17:44
Shares

1

Views

555

Робота на дачній ділянці - це не тільки приємне проведення часу, але і важка праця.

Полегшити її можна, якщо задуматися над механізацією процесу, тобто придбати, наприклад, обладнання для розпушування землі. Будь який дачник підтвердить, що добре розпушена земля - це запорука того, що добрива будуть внесені на потрібну глибину, коріння бур'янів буде знищене, а посів насіння пройде легко та приємно, а значить і врожай буде відмінний.

Але для цього необхідно підібрати правильний ручний мотокультиватор.

Види ручних культиваторів

Оскільки можливості обробітку грунту безпосередньо залежать від ваги культиватора, то і вибор техніки залежить від того який грунт буде обробляться, та хто буде використовувати обладнання.

  • Легкі культиватори вагою 15- 30 кг ваги підійдуть для попередньо поораних грунтів, пухнастого чорнозему, піщаного грунту;
  • Середні культиватори вагою 30-60 кг впораються вже і із забитим глинистим грунтом;
  • Важкі культиватори вагою понад 60 кг распушатся навіть неорану цілину.

Робота з культиватором вимагає деяких зусиль при використанні. Тобто для літньої людини або жінки, для роботи на городі підійде легкий культіватор, інші культиватори потребують значних зусиль. Але через полегшення конструкції легка техніка не підходить для деяких видів робіт, бо не забезпечує достатньої глибини при розпушуванні грунту.

За типом двигуна культиватори поділяють на:

Бензинові. Такі культиватори автономні, потужні і важкі. Використовують для великих і середніх ділянок. Перевагою такої техніки є наявність ланцюгового приводу, що дає можливість приєднати навісне обладнання для зорювання, боронування, підгортання, посіву та викопування. Технічне обслуговування таких культиваторів досить непросте, а ціна висока.

Електричні. Цей тип культиватора має редуктор черв'ячного типу. Саме тому до навішування додаткового обладнання такі прилади не пристосовані. Проте вони дуже зручні, легкі, прості в управлінні і обслуговуванні. Дуже часто такі культиватори використовують для робіт у закритих приміщеннях (парники, теплиці, оранжереї) через відсутність вихлопів. Знадобляться також для роботи на городі чи у квітнику. Коштують небагато, але рихлити незорані грунти не вийде та і й для великих віддалених ділянок такі культиватори не підійдуть.

Акумуляторні. Культиватори працюють від батареї, не видають газів і шуму, зручні і прості у використанні, мобільні і автономні.

На що звернути увагу при виборі ручного культиватора

Потужність двигуна також важлива характеристика культиватора, бо від неї залежить продуктивність моделі, а значить і розмір площі ділянки яку можна обробити. Чим потужніше обладнання, тим воно дорожче.

Тип робочого елемента культиватора. Вони бувають лемішні, фрезерні, культиватори з дисковими сошниками і культиватори зі стрілчастими лапами.

Ширина і глибина обробки грунту є також важливими показниками.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю а також трьох лідерів ХАМАСу

Прокурор МКС зазначив, що подаючи ці заяви про ордери на арешт, його офіс діє згідно зі своїм мандатом згідно з Римським статутом.

20.05.2024 - 15:57

Arrow
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow

Вас це може зацікавити