Як вибрати генератор для дому: 5 важливих моментів

Головна > Бізнес > Як вибрати генератор для дому: 5 важливи...
Author

Назар Лазебний

23.10.2023, 17:03
Shares

3

Views

813

Раптове відключення електрики збиває з пантелику і на корені руйнує всі плани? Живете в місцевості, де перебої зі світлом – звичайна справа? Любите подорожувати з наметами, але потребуєте комфорту? Тоді вам необхідний генератор! Пристрій використовується для перетворення енергії, отриманої в результаті згоряння палива (бензину, дизеля або газу), в електрику. Професійні генератори використовують на фабриках, заводах, підприємствах, де навіть година зникнення світла загрожує величезними збитками. Є й моделі для будинку, які недорого коштують і трохи важать, і стають справжнім порятунком у разі вибивання пробок та поломок в електромережі.

Важливі моменти при виборі генератора

Якщо ви бажаєте придбати електростанцію для побутових потреб, необхідно знати кілька важливих моментів:

  1. Пристрій може працювати на газі, бензині або дизелі. Дизпаливо зазвичай використовується у професійних генераторах — громіздких та незручних для дому. Для побутового застосування краще вибрати бензинову чи газову модель: вони екологічні, енергоефективні, дешево коштують, майже не шумлять і займають порівняно мало місця.
  2. Не всі електростанції видають однакову напругу. Крім звичних 220В пристрій може бути трифазним і подавати 380В, в результаті чого звичайні побутові прилади моментально згорять. Перед покупкою переконайтесь, що ваш погляд упав на однофазну модель.
  3. Потужність — головний показник продуктивності та часу безперервної експлуатації генератора. З іншого боку, чим потужніша станція, тим більше палива вона споживає, займає багато місця і дорожче коштує. Вибирайте пристрій з адекватною потужністю для побутових потреб — в межах 5-15 кВт, залежно від передбачуваної частоти використання та кількості електроприладів у будинку.
  4. Заводити генератор вручну — складна і копітка справа. По можливості віддайте перевагу станції з електростартером. Вона обійдеться дорожче, зате ви зможете встановити бажаний час запуску та тривалість роботи, а решта пристрой зробить самостійно.
  5. Дрібниці мають значення. Уточнюйте всі нюанси перед покупкою: скільки палива з'їдає модель, що сподобалася, чи є на ній індикатор рівня вмісту, на який час безперервної експлуатації розрахований генератор. Це допоможе вам вибрати найкращий варіант для своїх потреб та не переплатити за зайві функції.

Не варто купувати генератор у невідомих магазинах та з рук: ви можете отримати неякісний агрегат, який спровокує стрибок напруги у несподіваний момент та зіпсує всю техніку в будинку. Віддайте перевагу перевіреному місцю — наприклад, можно купити генератори в ALLO, де представлені десятки популярних моделей електростанцій відомих брендів за приємними цінами з доставкою по всій Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити