Як вберегтися від теплового удару влітку 

Головна > Бізнес > Як вберегтися від теплового удару влітку...
Author

Назар Лазебний

28.08.2023, 11:41
Shares

4

Views

236

Сучасні спліт-системи — один із найкращих винаходів для дому. Вони можуть охолоджувати повітря до комфортної температури під час літньої спеки. Завдяки функціям контролю вологи, іонізації та фільтрації кондиціонер ще й піклується про ваше здоров'я.

Переваги використання спліт-систем

Така побутова техніка працює за принципом холодильника, знижуючи температуру повітря приміщення. Охочим придбати цю побутову техніку зараз є з чого вибрати. Виробники постійно розширюють асортимент, пропонуючи купити кондиціонер із новими можливостями, який ще більше полегшить життя людини.

Літня спека може стати причиною теплового удару, під час якого організм не здатний регулювати свою температуру. Кондиціонер із легкістю може розв'язати цю проблему, зробивши перебування в приміщенні комфортним. Чому варто встановити спліт-систему:

  1. Підвищує продуктивність. Спека може негативно впливати на фізичну та розумову активність. Кондиціонери підвищують продуктивність праці, забезпечуючи прохолоду та комфортні умови для роботи. Крім цього, вони дають змогу краще спати, і в такий спосіб уникати втоми та інших проблем, пов'язаних із браком сну.
  2. Захищає серцево-судинну систему. Коли температура повітря в приміщенні вище 26-28⁰C, створюється додаткове навантаження на організм людини. Від цих перепадів насамперед страждає серцево-судинна система. У людини розширюються кровоносні канали, що призводить до зниження артеріального тиску. Унаслідок цього серце починає працювати активніше, щоб нормалізувати стан людини.
  3. Захист від теплового удару та зневоднення. Висока температура спричиняє сильне потовиділення, яке у випадку, якщо втрачена рідина не поповнюється, стає причиною зневоднення.
  4. Покращення якості повітря. Кондиціонери фільтрують пил, пилок, контролюють появу плісняви, зменшують рівень вологості. У місцевостях, де якість повітря погана, такі агрегати роблять повітря в приміщенні чистим.
  5. Зменшення кількості нападів астми та алергії. Спліт-системи дезінфікують повітря. Вони допоможуть уникнути хвороб, які виникають внаслідок наявності в повітрі екзогенних алергенів, пригнічують ріст цвілі. Крім того, використання техніки дає змогу тримати вікна зачиненими, що також сприяє запобіганню проникнення в приміщення різноманітних бактерій.

Користування кондиціонером без шкоди для здоров'я

Щоб спліт-система приносила лише користь, потрібно правильно її експлуатувати. Спеціалісти рекомендують:

  • робити своєчасне очищення як зовнішнього, так і внутрішнього блоків;
  • регулярно змінювати фільтри;
  • провітрювати приміщення для підтримання необхідної вологості;
  • виставляти правильний режим залежно від температури на вулиці;
  • відрегулювати потік повітря.

Купуючи кондиціонер, ви уникаєте ризику теплового удару. Головне — дотримуватися простих правил, щоб використання спліт-системи було тільки в радість.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити