Як стати батьками: сучасні методи лікування безпліддя

Головна > Бізнес > Як стати батьками: сучасні методи лікува...
Author

Марія Куренко

08.11.2023, 15:59
Shares

0

Views

765

Щастя материнства для жінок, що мають певні проблеми з виношуванням або зачаттям, сьогодні стало доступнішим завдяки сучасним методам лікування безпліддя. Розвиток репродуктивної медицини дозволяє лікарям дарувати надію жінкам різного віку. Широкий вибір можливостей та доступних технологій штучного запліднення дає можливість обрати найкращий варіант з урахуванням психологічних нюансів та моралі.

Методи лікування безпліддя: що варто знати майбутнім батькам

Сучасна репродуктивна медицина може вирішувати проблему безпліддя методами медикаментозного лікування, хірургічним шляхом та за допомогою інноваційних технологій, включаючи сурогатне материнство.

Медикаментозне лікування безпліддя

Розробки у сфері репродуктивної медицини надають можливість жінкам до 52 років та чоловікам будь-якого віку стати батьками здорової дитини. Вибір методу залежить від особливостей організму пацієнта та складності ситуації, що призвела до безпліддя.

Медикаментозне лікування безпліддя використовується для:

  • корекції гормональних порушень;
  • стимуляції овуляції;
  • підтримки фази жовтого тіла.

Вибір препарату, дозування та схему прийому чи введення визначає лікар, що наглядає за пацієнткою.

Внутрішньоматкова інсемінація

За допомогою цієї методики можливість стати батьками отримують пари, безпліддя в яких спричинено проблемами зі сперматозоїдами, їх рухливістю чи кількістю. Також ВМІ є одним з методів народження здорової дитини від батька з генетичними проблемами. Метод ВМІ може з успіхом використовуватися у поєднанні з пренатальним генетичним тестуванням для пар, які хочуть уникнути передачі генетичних захворювань своїм дітям.

Запліднення “in virto” або екстракорпоральне запліднення

Методика ЕКЗ заснована на заплідненні здорової яйцеклітини спермою чоловіка поза межами жіночого організму та підсадку клітини у матку у разі початку ділення (тобто формування ембріону). Цей процес лікування безпліддя дозволяє отримати чудові результати. Цей спосіб є одним з найбільш підходящих у випадку, коли організм матері не може самостійно виробляти якісні ооцити, бо у якості основи можна використовувати донорські яйцеклітини.

Основними етапами запліднення у лабораторних умовах є:

  • Стимуляція яйцеклітин. Жінці, яка стане донором ооцитів, призначаються гормони для стимуляції яєчників. Це дозволить зробити забір кількох яйцеклітин за один цикл та збільшити шанси на настання вагітності.
  • Моніторинг росту яйцеклітин. Контроль за розвиненням яйцеклітин проводиться за допомогою УЗД та тестування крові.
  • Пункція яйцеклітин. Відбір біоматеріалу виконується, коли яйцеклітини досягають потрібного розміру. Пункції для їх вилучення проводяться з використанням нетравматичного методу, і тому будь-яких негараздів у донора не буде.
  • Збір сперми. Зразок сперми отримують від чоловіка-донора або стороннього донора. Біоматеріал ретельно вивчається, а потім серед найбільш рухливих сперматозоїдів обирають найкращих.
  • Запліднення. Процес поєднання яйцеклітини і сперматозоїдів проходить у лабораторних умовах. Це мінімізує втрати біоматеріалу та дає змогу медикам проводити нагляд за розвитком ембріону.
  • Культивування ембріонів. У разі отримання позитивного результату від лабораторного запліднення, що покаже себе діленням клітини, ембріони залишать в лабораторії на кілька днів.
  • Ембріотрансфер. У разі відсутності відхилень ембріони передаються в матку жінки. В залежності від показань у матку може бути пересаджено один або одразу декілька ембріонів.

З метою збільшення шансів на вагітність жінці призначають гормональні препарати, що містять в собі прогестерон. Через 10–14 днів після пересадки проводиться тест на вагітність. Якщо ембріони змогли вижити в матці, то тест буде позитивним. Не дивлячись на складність та довготривалість, метод ЕКЗ широко поширений у світі, і за даними ВОЗ за весь час проведення ЕКЗ на світ з’явилося більше 5 мільйонів діточок.

Репродукційна медицина в Україні

Отримати консультацію фахівців, що знаються на репродуктивній медицині, можна в Клініці Дахно у Києві. Відповіді на найбільш поширені питання та психологічну підтримку можна знайти на офіційному сайті медичного закладу.

За детальною інформацією щодо лікування безпліддя, сурогатного материнства та пошуку найпростішого шляху до мрії можна звернутися за телефонами «гарячої лінії».

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити