Як Росія реалізує інформаційні операції проти України під час військових навчань - InformNapalm

Головна > Політика > Як Росія реалізує інформаційні операції...
Author

Назар Лазебний

05.04.2021, 16:14
Shares

0

Views

881

 Як Росія реалізує інформаційні операції проти України під час військових навчань - InformNapalm

В Прикордонній службі України не підтвердили проліт вертолітів над кордоном

Скриншот відео Військовий оглядач/Telegram

На фоні проведення різних військових маневрів та навчань біля кордонів України Росія продовжує проводити й практичні інформаційні операції, метою яких інформаційних є психологічний тиск на Україну та демонстрація готовності значно підвищити градус бойових дій.

Як повідомляє міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm, 2 квітня, в російських джерелах, зокрема, на популярному телеграм- каналі “Военный обозреватель”, що афілійований з російськими силовими структурами, опублікували відео прольоту групи російських ударних вертольотів Ка-52 “Алігатор” і Мі-28 “Нічний мисливець”, підкреслюючи при цьому, що проліт нібито відбувся на кордоні з Україною.

"Групу російських бойових вертольотів, серед яких видно ударні Ка-52 "Алігатор" і Мі-28 "Нічний мисливець", помітили на кордоні з Україною"- йдеться в повідомленні.

Як повідомляли пізніше деякі регіональні джерела, російські вертольоти тільки наблизилися до кордону з Україною у районі Ростовської області РФ, але не перетинали його.

Щодо повідомлень про відеофіксацію перельоту російських вертольотів на кордоні, речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко прокоментував, що безпосередньо біля лінії кордону переміщення великої групи авіації РФ не фіксувалося.

"Безпосередньо біля лінії кордону переміщення великої групи авіації РФ не фіксувалося. Але не виключається, що це могло відбуватися на певній відстані від кордону, оскільки окремі повідомлення, з посиланням на очевидців, зазначають, що це відбувалося в Білогірському районі Ростовської області РФ", — сказав він.

Нагадаємо: Як повідомляв раніше ІК, 16 березня прикордонний наряд Держприкордонслужби в Сумській області зафіксував заліт вертольота з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити