"Як президентка я підтримуватиму Україну і наших партнерів по НАТО", - Гарріс у виступі на національному з’їзді Демократичної партії

Головна > Міжнародне > "Як президентка я підтримуватиму Україну...
Author

Назар Лазебний

23.08.2024, 15:07
Shares

2

Views

599

Getty Images

Віцепрезидентка США Камала Гарріс офіційно прийняла номінацію від своєї партії в президенти під час виступу, на національному з’їзді Демократичної партії у Чикаго.

Як пише "Голос Америки", вона сказала, що приймає номінацію "від імені кожного, чия історія може бути написана лише в найвеличнішій країні на Землі".

Вона пообіцяла бути президенткою, "яка об’єднує нас навколо наших найвищих прагнень".

"Я знаю, що нас сьогодні дивляться люди різних політичних поглядів. І я хочу, щоб ви знали – я буду президенткою всіх американців. Ви можете довіритись мені, що я поставлю інтереси країни вище інтересів партії та моїх особистих і свято дотримуватимусь фундаментальних американських принципів – верховенства права, вільних і чесних виборів, мирної передачі влади", – сказала Гарріс.

Гарріс наголосила на тому, що її завданням буде об'єднати країну, та подолати суперечки минулого.

"Завдяки цим виборам наша нація має дорогоцінну, швидкоплинну можливість подолати озлобленість, цинізм і суперечливі битви минулого. Шанс накреслити новий шлях вперед. Не як члени однієї партії чи фракції, а як американці", – підкреслила Гарріс.

59-річна колишня сенаторка і прокурорка Каліфорнії у своїй промові запропонувала американцям аргументи щодо того, за що вона виступає, і чому.

Вона сказала, що ці вибори є одними з найважливіших у житті країни через небезпеку, яку, за її словами, створює повернення до Білого дому її супротивника – колишнього президента Дональда Трампа.

У промові Гарріс представляла себе як захисницю інтересів середнього класу, на відміну від її супротивника-мільйонера.

У сфері національної безпеки Гарріс пообіцяла змінювати зв'язки з союзниками і посилювати американську армію.

"Як головнокомандувачка, я забезпечу, щоб Америка мала найсильнішу та смертоноснішу силу у світі", – заявила Гарріс.

У своїй промові Гарріс сказала, що за п'ять днів до повномасштабного російського вторгнення вона зустрічалася з президентом України Володимиром Зеленським, щоб попередити його про ці плани Росії.

"Я допомогла мобілізувати світову відповідь – понад 50 країн – для захисту від агресії Путіна, – сказала Гарріс. – І, як президентка, я буду твердо підтримувати Україну та наших союзників по НАТО".

Нагадаємо: Гарріс вступила у передвиборчу кампанію лише місяць тому, після того, як президент США Джо Байден оголосив, що не балотуватиметься на переобрання.

Промова Гарріс стала для неї можливістю викласти своє бачення президентства після невдалого кандидування у 2019 році, коли вона програла номінацію нинішньому президенту Джо Байдену.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити