Як отримати високий врожай огірків?

Головна > Спорт > Як отримати високий врожай огірків?
Author

Ольга Фединчік

29.03.2023, 15:23
Shares

2

Views

999

Як отримати високий врожай огірків?
null

Огірки - це рослини, які добре ростуть в теплих умовах і потребують великої кількості світла, води та живильних речовин. Скориставшись посиланням https://semena.in.ua/ можна обрати насіння огірків для висадки у відкритому ґрунті чи теплиці для вирощування до дачній чи присадибній ділянці. Власники фермерських господарств можуть придбати насіння оптом по спеціальній вартості та отримати посівний матеріал, який складає всього кілька насінин на квадратний метр.

Кілька порад, які допоможуть вам отримати високий врожай огірків

Перше з чим потрібно розібратися для успішного вирощування цього овоча це його різновиди, бо огірок який використовується для салатів відрізняється від того, що господині використовують для соління чи маринування, хоча існують і універсальні сорти овоча.

Крім того огірки різняться за термінами визрівання, та місцем висадки, а саме будуть вони вирощуватися у відкритому ґрунті, в теплиці чи навіть на балконі.

Виберіть правильне місце для вирощування огірків.Огірки потребують багато світла, тому виберіть місце, де вони матимуть доступ до прямого сонячного світла. Для найкращих результатів оберіть місце з південного або південно-західного боку вашого будинку або господарської споруди. Також важливе значення мають “сусіди” огірка. Найкраще висаджувати овоч поряд з кукурудзою, бобовими культурами, бурячками та капустою, а ось картоплею чи редисом сусідство буде не комфортним. До того ж потрібно врахувати той факт, що сорти огірків які потребують запилення потрібно висаджувати у відкритий ґрунт, бо для запилення їм потрібні “послуги” бджіл чи інших комах. У теплицях та на балконах можна висаджувати сорти самозапильні чи партенокарпічні.

Перед висадкою підготуйте ґрунт. Огірки потребують родючого ґрунту з доброю дренажною системою. Перед висадкою додайте в грунт компост, перегній, послід або коров’як. Слід пам’ятати, що цей овоч дуже чутливий до внесення органіки. Важливо також, щоб кислотність ґрунту була нейтральною або слабокислотною. Розкислити ґрунт можливо використовуючи вапно. Також ґрунт потрібно розпушити з допомогою тирси та піску. Додавання до ґрунту торфу підвищить його поживність волого та повітропроникність. Тепличний ґрунт потрібно кожного року покращувати, видаляючи приблизно 8-10 см та додаючи новий.

Формування куща огірка. Слід зазначити, що ця процедура безпосередньо впливає на якість і кількість врожаю овоча.

  • спочатку на нижній частині пагона рослини десь після третього-четвертого листа видаляють всі зав’язі, щоб вчасно сформувати сильну кореневу систему рослини;
  • далі в пазухах наступних 3-5 листків видаляємо бічні пагони, а зав’язі залишаємо;
  • на наступному етапі залишаємо крім зав’язі і пагони, які прищипуємо після того як сформується перший листок;

Проте варто пам’ятати, що різні сорти огірків потребують різного формування куща в залежності від того букетна чи одинарна зав’язь у вибраного сорту - важливо, щоб верхні пагони рослини не давали тінь на нижні.

Полив та аерація. Грунт для вирощування огірків потребує повітря, тому після дощу або поливу його потрібно рихлити. Полив краще робити ввечері або рано вранці, просочувати ґрунт потрібно на глибину не менше 15 см.

Які сорти огірків вибрати, звичайно, залежить від господаря та його особистих переваг, але якщо ви хочете скуштувати хрумкий овоч якнайшвидше обирайте надраній сорт “Анджеліна”, полюбляєте консервовані - підійде “Доломіт”, для тих, хто фанатіє від корнішонів незамінним буде сорт “Беттина”.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити