Як "ловці ланцетів" рятують бронетехніку ЗСУ

Головна > Війна > Як "ловці ланцетів" рятують бронетехніку...
Author

Ольга Фединчік

01.09.2023, 14:42
Shares

2

Views

621

metinvestholding.com

Група "Метінвест" налагодила серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль "ловців ланцетів", захищаючи військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів.

Як повідомили у компанії, "Метінвест" безплатно передав ЗСУ 32 споруди-укриття, інформує Інфокурс.

"Тепер можемо тішитися кожного разу, коли наш "ловець ланцетів" рятує життя воїнів і дорогу техніку від атак супротивника. Ми впевнені, що весь відповідальний український бізнес має наслідувати подібні ініціативи, що допомагають ЗСУ. Лише об’єднавши сили ми переможемо", — відзначив Олександр Мироненко, операційний директор Групи Метінвест.

Інженерні споруди виробляються у тісній взаємодії зі спеціалістами ЗСУ, зважаючи на потреби фронту, зазначили у компанії.

metinvestholding.com

Сталеві "ловці ланцетів" використовуються для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях – самохідних артилерійських установок, танків, автомобільної техніки для перевезення особового складу.

Фахівці компанії зазначають, що "ловець ланцетів" - це мобільна споруда, яка потребує мінімум зусиль для встановлення на передовій позиції без використання додаткового обладнання.

Вага одного пересувного укриття завдовжки 10 м, завширшки й заввишки по 5 мскладає близько тонни.До конструкції входять сталевий каркас та натягнута поверх нього сітка-рабиця з камуфляжними елементами.

У компанії "Метінвест" зазначили, що можуть виготовляти до п’яти "ловців ланцетів" на тиждень.

Нагадаємо: Як інформував раніше ІК, "Метінвест" налагодив виробництво інженерних конструкцій, що повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться у повідомленні пресслужби групи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити