Як "ловці ланцетів" рятують бронетехніку ЗСУ

Головна > Війна > Як "ловці ланцетів" рятують бронетехніку...
Author

Ольга Фединчік

01.09.2023, 14:42
Shares

2

Views

689

metinvestholding.com

Група "Метінвест" налагодила серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль "ловців ланцетів", захищаючи військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів.

Як повідомили у компанії, "Метінвест" безплатно передав ЗСУ 32 споруди-укриття, інформує Інфокурс.

"Тепер можемо тішитися кожного разу, коли наш "ловець ланцетів" рятує життя воїнів і дорогу техніку від атак супротивника. Ми впевнені, що весь відповідальний український бізнес має наслідувати подібні ініціативи, що допомагають ЗСУ. Лише об’єднавши сили ми переможемо", — відзначив Олександр Мироненко, операційний директор Групи Метінвест.

Інженерні споруди виробляються у тісній взаємодії зі спеціалістами ЗСУ, зважаючи на потреби фронту, зазначили у компанії.

metinvestholding.com

Сталеві "ловці ланцетів" використовуються для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях – самохідних артилерійських установок, танків, автомобільної техніки для перевезення особового складу.

Фахівці компанії зазначають, що "ловець ланцетів" - це мобільна споруда, яка потребує мінімум зусиль для встановлення на передовій позиції без використання додаткового обладнання.

Вага одного пересувного укриття завдовжки 10 м, завширшки й заввишки по 5 мскладає близько тонни.До конструкції входять сталевий каркас та натягнута поверх нього сітка-рабиця з камуфляжними елементами.

У компанії "Метінвест" зазначили, що можуть виготовляти до п’яти "ловців ланцетів" на тиждень.

Нагадаємо: Як інформував раніше ІК, "Метінвест" налагодив виробництво інженерних конструкцій, що повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться у повідомленні пресслужби групи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити