Вже третю партію очищеної води з АЕС у Фукусімі почала скидати в океан Японія

Головна > Енергетика > Вже третю партію очищеної води з АЕС у Ф...
Author

Назар Лазебний

02.11.2023, 10:40
Shares

0

Views

771

Фукусіма
gettyimages

У четвер, 2 листопада, Японія почала скидати третю партію очищеної радіоактивної води з атомної електростанції "Фукусіма-1" в океан.

Про це пишеKyodo з посиланням на оператора станції, інформує Інфокурс.

Компанія-оператор пошкодженої АЕС "Фукусіма-1"Tokyo Electric Power Company (TEPCO) заявила, що до 20 листопадапланує перекачувати близько 460 тонн очищеної води на день приблизно за 1 кілометр від узбережжя через підводний тунель.

Загалом компанія плануєдо кінцяберезня 2024 року випуститиблизько 31 200 тонн води, що зберігається в резервуарах.

Під час попереднього релізу оператор заявив, що виявив до 22 беккерелів радіоактивного тритію на 1 літр морської води в пробах, взятих із районів поблизу виходу, що значно нижче ліміту Всесвітньої організації охорони здоров’я в 10 000 беккерелів для питної води.

Нагадаємо: На АЕС у Фукусімі вода, що використовувалася для охолодження атомних реакторів, проходить поетапну обробку за допомогою вдосконаленої системи очищення, яка видаляє майже всі радіоактивні речовини, крім тритію. Така вода збирається у величезних резервуарах, які займають велику площу майданчика електростанції.

TEPCO неодноразово наголошувала, що виведення з експлуатації реакторів на АЕС "Фукусіма-1"не може бути завершено без утилізації очищеної води. Компанія вже кілька років розробляє і будує спеціальну систему очищення, яка дасть змогу практично повністю видалити радіоактивні елементи з води.

8 липня стало відомо, що управління ядерного регулювання Японії надало компанії TEPCO, оператору АЕС "Фукусіма-1", офіційнийдозвілрозпочати скидання очищеної радіоактивної води у відкрите море.

Китай, Росія та місцеві рибалки в префектурі Фукусіма виступили проти рішення уряду Японії спустити воду.

Китай наклав загальну заборону на імпорт японських морепродуктів після того, як перший раунд почався в кінці серпня, а Росія зробила той самий крок у жовтні. Токіо закликає їх негайно скасувати торговельні обмеження, стверджуючи, що вони не мають наукового обґрунтування.

24 серпня, попри стурбованість громадян і деяких сусідніх держав щодо наслідків для екології,Японіяпочала випускатив океан очищену від радіації воду з пошкодженої атомної електростанції Фукусіми.

10 вересня Токійська електроенергетична компанія TEPCO, оператор АЕС "Фукусіма-1",повідомилапро закінчення першого етапу викиду в море очищеної радіоактивної води.

5 жовтняЯпонія почала скидати другу партію очищеної радіоактивної води.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити