ВПС Франції та Бельгії почнуть патрулювання повітряного простору країн Балтії в рамках місії НАТО 

Головна > Міжнародне > ВПС Франції та Бельгії почнуть патрулюва...
Author

Олександр Талов

01.12.2023, 14:02
Shares

1

Views

1 011

Антанас Гедрім/kam.lt

Змінилися військові контингенти, які виконують місію охорони повітряного простору в країнах Балтії, тепер це будуть ВРС Франції та Бельгії. До цього місію НАТО виконували Військово-повітряні сили Італії упродовж 4 місяців.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Литви,інформує Інфокурс.

Дислоковані в Литві бельгійські військові патрулюватимуть повітряний простір чотирма винищувачами F-16 Fighting Falcon, а французькі військові – чотирма винищувачами Mirage 2000.

"У нинішній безпековій ситуації відданість членів Альянсу колективній обороні набуває особливого значення. Місія з патрулювання повітряного простору є демонстрацією солідарності й надійності НАТО", - зазначив заступник міністра оборони Литви Жилвінас Томкус.

Бельгія та Франція взяли на себе місію повітряної поліції НАТО в країнах Балтії

Фото: Антанас Гедрім/kam.lt

За його словами, члени НАТО відіграють ключову роль у забезпеченні безпечного неба для країн Балтії й в посиленні готовності до стримування та оборони.

Королівські ВПС Бельгії вже всьоме беруть участь у місії НАТО з патрулювання повітряного простору Балтії. Нинішній бельгійський контингент складатиметься з близько 80 військовослужбовців, серед яких пілоти, техніки, медичний персонал, групи підтримки, зв'язківці та інші фахівці.

Французькі ВПС всьоме розгортають в країнах Балтії в рамках місії НАТО з патрулювання повітряного простору. Їхня зміна складається з близько 100 військовослужбовців різних родів військ.

Нагадаємо: Країни НАТО відправляють своїх пілотів і винищувачі для захисту повітряного простору країн Балтії з березня 2004 року, коли Литва, Латвія та Естонія стали членами НАТО. Відтоді 17 країн вже виконали місію повітряної поліції НАТО в країнах Балтії. Місія італійського контингенту стала 63-ю за рахунком з моменту її запуску в 2004 році.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

В енергосистемі більшу частину доби збережеться значний дефіцит електроенергії

17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

17.05.2024 - 12:42

Arrow
Theme

Економіка

До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

16.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити