Впродовж доби РФ атакувала 10 областей України

Головна > Війна > Впродовж доби РФ атакувала 10 областей У...
Author

Марія Куренко

18.12.2023, 12:04
Shares

3

Views

212

Ігор Мороз/t.me

Російська Федерація впродовж доби здійснювала атаки на 10 областей України, є загиблі та поранені.

Про це повідомляє Military Media Center з посиланням на інформацією Ситуаційного центру Міністерства оборони України, інформує Інфокурс.

На Хмельниччині вночі, під час сигналу повітряної тривоги сили ППО знешкодили БПЛА типу Shahed.

На Чернигівщині за добу стались п'ять обстрілів. Ворог із мінометів та артилерії обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони.

На Сумщині вчора протягом дня росіяни здійснили 23 обстріли прикордонних територій та населених пунктів з рідних видів озброєння, зокрема, з мінометів, артилерії, РСЗВ та танку. Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Білопільська, Великописарівська, Есманська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська громади.

По центру селища Краснопілля росіяни здійснили обстріл з РСЗВ, унаслідок чого одна людина загинула, пошкоджено два цивільних транспортних засоби, три приватних будинки.

У Запорізькій області під ворожим вогнем опинилися 18 населених пунктів. Загарбники обстріляли з РСЗВ Роботине та атакували 11 безпілотниками Новоандріївку, Новоданилівку, Новодарівку, Малу Токмачку, Роботине й Левадне.

106 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Чарівного, Білогір'я, Преображенки, Лугівського, Полтавки, Верхньої Терси, Степногірська, Кам'янського, П'ятихаток, Плавнів та інших прифронтових міст і сіл.

Руйнування зазнали житлові будинки та об'єкти інфраструктури. На щастя обійшлося без постраждалих.

На Дніпропетровщині протягом вчорашнього дня загарбники тричі атакували Нікополь дронами-камікадзе та двічі скеровували на місто важку артилерію. Пошкоджений інфраструктурний обʼєкт. Також у небі над Павлоградським районом було збито два БПЛА. Вночі російські війська накрили артилерійським вогнем Нікополь. Минулося без жертв.

На Харківщині артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема: Вовчанськ, Вовчанські Хутори Чугуївського району; Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Куп'янського району. Авіаційних ударів зазнала Петропавлівка Куп'янського району.

В результаті ворожого обстрілу Вовчанська вчора вранці було пошкоджено будівлю аграрного підприємства. Потерпілих немає.

У селі Глушківка Куп'янського району на власному подвір'ї на невідомому вибуховому пристрої підірвався чоловік 1994 року народження. Потерпілого з акубаротравмою та пораненням обох кистей доставили до лікарні.

На Луганщині ворог штурмував позиції ЗСУ поблизу Макіївки. Також важкі бойові дії точилися біля Тернів Донецької області. За добу загарбники спрямували по позиціях Сил оборони та території звільнених населених пунктів 534 снаряди. Під щільний обстріл потрапила, зокрема, Білогорівка. За добу ворог здійснив 124 обстріли.

На Донеччині під вогнем минулої доби перебували: Авдіївка, Курахове, Часів Яр, село Богданівка, Новобахмутівка, Орлівка, Прогрес. Пошкоджено сім житлових будинків. На Донеччині за добу один поранений.

На Миколаївщині області вчора силами та засобами протиповітряної оборони знищено один ворожий БПЛА Shahed-131/136. У селі Дніпровське Куцурубській громаді внаслідок застосування ворогом безпілотного літального апарату невстановленого типу пошкоджений приватний будинок.Також вчора ворог завдавав артилерійських ударів по береговій лінії Очакова.

На Херсонщині за добу ворог здійснив 80 обстрілів, з них Херсон обстріляв 9 разів. Росіяни поцілили у райони 29 населених пунктів. Вчора зранку російські війська вдарили по центральній частині міста Херсон. Травми, несумісні з життям, отримав 81-річний чоловік.

Нагадаємо: Як інформував ІК, минулої доби ворог завдав 2 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити