Ворожі війська за минулу добу обстріляли вісім областей України - зведення ОВА

Головна > Енергетика > Ворожі війська за минулу добу обстріляли...
Author

Назар Лазебний

13.08.2022, 11:21
Shares

0

Views

1 093

Ворожі війська за минулу добу обстріляли вісім областей України - зведення ОВА

 odalug/facebook.com

Війська російської федерації упродовж минулої доби, 12 серпня, здійснили обстріли восьми регіонів України.

Про це ідеться в зведеній оперативній інформації ОВА про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 суботи, 13 серпня, інформує Інфокурс.

Запорізька область. Вчора близько 19:15 ворог завдав ракетного удару по Запоріжжю. Загалом випущено 5 ракет. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури у Шевченківському районі, спалахнула пожежа. Відомо про загибель однієї людини. Крім того, дві людини поранені.

Сумська область. За минулу добу росіяни здійснили обстріли 5 прикордонних громад − Юнаківської, Хотінської, Миколаївської, Есманської, Шалигінської. Зафіксовано 193 удари.

Дніпропетровська область. Ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. По Нікополю росіяни стріляли із "Градів", пошкоджені 11 багатоповерхових будинків, 13 приватних будинків, дитсадок, газогін та електромережа. Жертв немає. У Криворізькому районі ворог обстріляв Апостолівську і Зеленодольську громади. Без руйнувань та постраждалих.

Харківська область. Вночі війська рф здійснили ракетний удар по Новобаварському району Харкова, ударною хвилею пошкоджено будівлю кооперативного торгово-економічного коледжу, підземні водні комунікації.

Також сьогодні вночі агресори ракетами обстріляли Немишлянський район, пошкоджено готельно-ресторанний комплекс, снаряд влучив у газон. Пошкоджено шибки в будинках, шість тролейбусів і п'ять легкових автомобілів на парковці. За даними центру екстреної медичної допомоги, у Харкові надали допомогу на місці двом особам.

У Харківській області ворог обстрілював Харківський, Лозівський, Богодухівський, Чугуївський райони. Горіли житлові будинки, господарські споруди. Госпіталізовані четверо людей, серед них 13-річний хлопчик.

Луганська область. Росіяни годинами обстрілюють позиції Збройних сил України з артилерії, а потім ведуть штурм з декількох напрямків одночасно. Минулої доби ворог здійснював спроби атакувати в районах Лисичанського нафтопереробного заводу та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Також росіяни намагалися просунутися з боку Попасної у напрямку Бахмута. За ніч випустили три ракети, чотири рази застосовували реактивну і ствольну артилерію, двічі — міномети. Двічі ЗСУ відбили ворожі танкові наступи. У тимчасово захоплених містах Луганщини загарбники вдаються до нових методів примусової мобілізації.

Донецька область. Вночі росіяни ракетами вдарили по Кураховому (база відпочинку) і Торецьку (житловий приватний сектор). За добу з артилерії, РСЗВ "Град", "Ураган" і "Смерч" агресори обстріляли Авдіївку, Бахмут, Краматорськ, Первомайське, Мар’їнку, Галицинівку, Карлівку, Яковлівку. Пошкоджено 18 приватних житлових будинків, дві багатоповерхівки, господарську споруду, приміщення Авдіївського коксохімзаводу, дитсадок. За добу по області 5 людей загинули, 35 дістали поранення. Сред поранених двоє дітей.

Миколаївська область. Вдень ворог завдавав ударів по околицях села Галицинове Галицинівської громади. Постраждалих немає. Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Упродовж доби тривали обстріли у межах і за межами села Широке Широківської громади. Влучання були переважно по сільгоспбудівлях домогосподарств. Горіла суха трава. Постраждалих немає.

Херсонська область. Бойові дії та обстріли тривають по всій території. Окрім фізичного та морального тиску на населення загарбники ведуть інформаційну війну. Пропагандистські канали щодня заявляють про проведення "референдуму" і "приєднання" до росії. Є нові повідомлення про викрадення людей: якщо раніше херсонців захоплювали у полон у денний час, то зараз російські військові ходять по помешканнях навіть вночі. Триває захоплення росіянами навчальних закладів області, зокрема Новокаховського вищого професійного училища.

Відносно спокійно ніч минула в інших областях України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити