Ворожі ДРГ намагаються промацувати український кордон на півночі країни - ГУР МО

Головна > Закон > Ворожі ДРГ намагаються промацувати украї...
Author

Назар Лазебний

15.05.2023, 16:59
Shares

1

Views

657

Ворожі ДРГ намагаються промацувати український кордон на півночі країни - ГУР МО

armyinform.com.ua

Ворожі диверсійно-розвідувальні групи роблять спроби промацувати кордон на півночі України.

Про це у національному телемарафоні "Єдині новини" повідомив розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, інформує Інфокурс.

"Якщо говорити у цілому, то по всій лінії фронту ворог переходить до оборони. І якщо на повторення масштабних наступальних дій у них можливостей, ресурсів і резервів зараз належних немає, то до оборони вони готувалися", – уточнив він.

Юсов зазначив, що це – серйозний фактор, який, безумовно, враховує українське командування для підготовки і реалізації деокупації українських територій

Також "росіяни зараз активно шукають засоби компенсації", заявив він, відповідаючи на запитання про близько 150 ударних дронів, які упродовж двох тижнів цього місяця росія запустила по Україні.

"Тобто у росії справді скрутна ситуація, і враховуючи санкції та обмежені можливості власного ВПК, (росіяни – ІК) шукають (необхідні ресурси – ІК) по всьому світу. Поки що не дуже вдається. Власне, ті ж "Шахеди", іранські дрони – це один з небагатьох системних здобутків окупантів по залученню іноземних ресурсів. Але, звичайно, (вони – ІК) будуть пробувати", – повідомив Юсов.

Він сказав, що якщо говорити про якісь компенсаторні механізми по "Шахедах", то видно, що зараз активно використовуються, зокрема, ті самі баражуючі боєприпаси і боєприпаси з системами GPS-навігації тощо.

Стосовно запасів ракет "С-300", то у росіян вони достатньо великі і, використовуючи ці ракети, російські війська можуть тривалий час завдавати шкоди і ураження Україні, особливо прикордонним, прифронтовим територіям, що і відбувається останнім часом.

Представник ГУР Міноборони заявив, що можливості для завдання масованих ракетних ударів із високою інтенсивністю у ворога зараз менші, ніж це було взимку.

"Так, енергетичний бліцкриг провалився, зима закінчилася, і зараз основні цілі – це вже не енергетичні об’єкти насамперед, а все, що пов’язано зі спробами ворога зірвати продовження звільнення українських територій Силами безпеки і оборони", – уточнив Юсов.

Також він зазначив, що ворог буде враховувати постачання будь-яких нових видів озброєння Україні для базування і дислокації власних сил у тому числі.

До того ж, представник ГУР заявив, що, зокрема, на півночі ворожі ДРГ намагаються промацувати наш кордон.

За його словами, росіяни комбінують засоби і сили.

"Безумовно, українські сили безпеки і оборони аналізують це і належним чином враховують для реалізації своїх подальших планів зі звільнення окупованих територій і захисту українського кордону", – підкреслив Юсов.

Нагадаємо: Як повідомляв ІК, за інформацією Генштаба ЗСУ, упродовж минулої доби ворог завдав 11 ракетних ударів, зокрема, по містах Харків, Костянтинівка та селищу Золочів. Крім того, завдав 41 авіаційного удару та здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити