Ворог не припиняє терору Херсонщини із застосуванням КАБів та дронів

Головна > Війна > Ворог не припиняє терору Херсонщини із з...
Author

Марія Куренко

24.01.2024, 09:52
Shares

4

Views

592

Оперативне командування "Південь"

По Херсонщині ворог активізував тактичну авіацію із запусків КАБів, а такох не припиняє дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Протягом бойової доби ворог активізував тактичну авіацію із запусків КАБів. 3 авіаційні удари із застосуванням 16 керованих авіабомб по Бериславу, Новобериславу, Шляховому, Миловому та Качкарівці призвели до руйнувань житлового сектору. 1 цивільна особа загинула, 2 поранено.

Багатоповерхівка у Бериславі після російського авіаудару Олекандр Прокудін/t.me

Фото: Берислав після російських авіаударів 23 січня 2024 року, Олекандр Прокудін/t.me

Окупанти не припиняють дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів - минулої доби застосували 16 FPV-дронів та скинули з БпЛА інших модифікацій стільки ж осколкових боєприпасів.

Під дроновими атаками перебували Берислав, Берегове, Кізомис, Качкарівка, Саблуківка, Станіслав, Антонівка, Кринки, Михайлівка Херсонської області, а також Дмитрівка та Солончаки на Миколаївщині.

В Саблуківці 1 цивільний загинув. В Бериславі дрон атакував спеціалізовану автівку ДСНС, поранено цивільного водія, ще однин цивільний поранений в середмісті на вулиці.

Крімтого, повідомили у командуванні, ворог 8 разів вдарив артилерією по Херсону. Також були обстріляні Первомайське, Антонівка, Михайлівка, Станіслав, Садове на Херсонщині та Солончаки на Миколаївщині. Загинули 2 цивільні особи та 2 поранено.

"Внаслідок ворожої агресії пошкоджено завод, автопарк, дитячий садок, 2 багатоповерхівки, близько трьох десятків приватні будинки та автомобіль", - йдеться у повідомленні командування.

Нагадаємо: Як інформував Інфокурс, ворог завдав 48 ракетних та 112 авіаційних ударів, здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені з цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 200 різних об’єктів цивільної інфраструктури в Києві та Київській області, Харкові та Павлограді Дніпропетровської області.

Минулої доби російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 6 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 ворожий дрон.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити