Ворог намагається штурмувати Азовсталь танками та живою силою

Головна > Спорт > Ворог намагається штурмувати Азовсталь т...
Author

Ольга Фединчік

11.05.2022, 15:33
Shares

1

Views

1 230

Ворог намагається штурмувати Азовсталь танками та живою силою

Андрющенко Time/t.me

Маріупольську "Азовсталь" російські загарбники наразі атакують авіацією, артилерією, а тепер ще й знову танками. До того ж ворог намагається піти на прорив живою силою.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, інформує Інфокурс.

"На зараз… Азовсталь атакують не тільки з неба та артилерією, але знову танками і намагаються живою силою піти на прорив. Азовсталь знову палає після бомбардувань", - написав Андрющенко.

Скріншот відео Андрющенко Time/t.me

Ватажок "днр" Денис Пушилін заявив, що через відсутність цивільних на Азовсталі у нього розв’язані руки, зазначає Андрющенко

"Не знаю, якої ще більшої нелюдяності в атаках можна очікувати, але, мабуть, можна з оглядом на заяву… Якщо є пекло на землі - то воно саме там. Ми всі у невідплатному боргу перед Захисниками Маріуполя", - наголосив радник мера.

Нагадаємо: Агресія рф спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Маріуполь перебуває в повному оточенні з початку березня. Бої за місто не припиняються. Комбінат "Азовсталь" тав неприступним оплотом для загарбників. Територія комбінату знаходиться під постійними обстрілами росіян, які використовують усі види озброєння, зокрема, літаки і корабельну артилерію Тримають оборону меткомбінату "ОЗСП “Азов”, 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро невистачає, через що люди помирають у муках.

7 травня віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

10 травня Національна гвардія України заявила, що Президент України та керівництво держави докладають зусиль для пошуку можливостей евакуації цивільних з "Азовсталі" та працює над застосуванням процедури “екстракшн” щодо поранених бійців, медиків та військових, у тому числі із залученням допомоги світової спільноти.

11 травня Папа Римський прийняв дружин українських бійців, які нині перебувають на "Азовсталі", наприкінці своєї щотижневої загальної аудієнції

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити