Вночі росіяни здійснили атаку півдня України, на Одещині є поранені і руйнування

Головна > Війна > Вночі росіяни здійснили атаку півдня Укр...
Author

Марія Куренко

06.11.2023, 09:30
Shares

3

Views

158

Сили оборони півдня України

Уночі проти понеділка, 6 листопада, російська армія здійснила комбіновану атаку по південних регіонах України, використавши ударні дрони та різні типи ракет. Унаслідок влучання у середмістя Одеси відомо про 8 постраждалих та руйнування інфраструктури

Про це повідомили у Силах оборони півдня України, інформує Інфокурс.

Повідомляється, що по Одесі росіяни вдарили"Оніксом" та"Іскандером-М". Ракети влучили у середмістя та по законсервованій промисловій будівлі.

Наслідки нічної атаки по Одещині 5 листопада

Вибуховою хвилею понівеченокілька багатоповерхових житлових будинків, музей в історичній частині міста, що віднесена до спадщини ЮНЕСКО.М

іський голова ОдесиГеннадій Труханов заявив"Суспільному", що унаслідок ворожої атакиє серйозні пошкодження будівлі художнього музею.

"Трохи туди, трохи сюди і могли б ми позбутися багатьох наших зразків, експонатів, дуже відомих на весь світ. На щастя, цього не сталося", - сказав він.

Крім цього, пошкодженні житлові будинки та водовід.

Зазначається, що атака ударних дронів типу Shahed-131/136 була інтенсивною та щільною, спрямована по припортовій інфраструктурі Одеси.

Наслідки нічної атаки по Одещині 5 листопада

"15 дронів знищено силами протиповітряної оборони. На жаль, влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки із збіжжям. Пожежу оперативно ліквідовано", - йдеться у повідомленні.

5 місцевих мешканців звернулися по медичну допомогу із різними травмами. Їх ушпиталено.

За даними ОВА, троє з них отрималинезначніпоранення, їм надали необхідну допомогу на місці, а п’ятьох одеситівушпиталено.

"Постраждалі у лікарні отримують всю необхідну допомогу, їхній стан стабільний", - зазначив голова ОВА Олег Кіпер.

Водночас ворог спрямував протирадіолокаційну ракету Х-31П по Херсону. Влучанням пошкоджено 5-поверховий житловий будинок.

Інформації про постраждалих немає.

Ще одна ракета Х-59 булавипущена по Миколаївщині - їїзнищили сили протиповітряної оборони.

Нагадаємо: Як інформував ІК,ворог завдав 6 ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також, російська федерація вчергове атакувала Україну, застосувавши 2 керовані авіаційні ракети Х-59, балістичну ракету «Іскандер-М», протикорабельну ракету “Онікс”, 2 керовані ракети Х-31 та 22 ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”. Удари були завдані по припортовій інфраструктурі Одеської області та об’єктах цивільної інфраструктури міста Херсон.

Протиповітряна оборона з вечора 5 листопада знищила 15 ворожих ударних БпЛА Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити