Вночі над Франківщиною та сусідніми областями працювали сили ППО, знищено чотири “Шахеди”

Головна > Війна > Вночі над Франківщиною та сусідніми обла...
Author

Назар Лазебний

04.12.2023, 10:32
Shares

2

Views

190

Вночі над Франківщиною та сусідніми областями працювали сили ППО: збили  чотири “шахеди” | Galka.if.ua
galka.if.ua

Уночі 4 грудня російські окупанти намагалися атакувати критичну інфраструктуру в Івано-Франківській області − ворожі дрони вдалося збити, минулося без жертв і значних руйнувань.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, інформує Інфокурс.

"Ворог не припиняє здійснювати атаки на об'єкти критичної інфраструктури Прикарпаття. Цієї ночі окупанти атакували Україну БпЛА. На світанку під час повітряної тривоги сили ППО знищили ворожі безпілотники на території нашої області. На щастя, обійшлося без жертв та значних руйнувань".

За інформацією голови ОВА, наразі на місці падіння уламків працюють відповідні служби.

"І надалі продовжуємо працювати над підсиленням наших вогневих точок, щоб не дати ворогу жодного шансу знищити нашу інфраструктуру та зруйнувати об'єкти життєзабезпечення області", − підсумувала Онищук.

Як повідомили у Повітрянному командуванні "Захід", в результаті бойової роботи знищено 4 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

До відбиття повітряного нападу залучили, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи повітряного командування "Захід".

Нагадаємо: Російські війська у неділю ввечері запустили з окупованого Криму ударні безпілотники "Шахед", о 2.22 вони долетіли на захід країни, о 3.34 повітряну тривогу оголосили на Закарпатті.

Уранці 4 грудня Командування Повітряні сили ЗСУ повідомили про збитття 18 із 23 "Шахедів" і 1 ракети, якими окупанти атакували Україну вночі.

Як інформував ІК, Загалом ворог завдав 1 ракетного та 45 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Минулої доби вночі російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану ракету Х-59 та 12 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 10 ударних БпЛА.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити