Виробник F-16 заявив, що готовий навчати українських пілотів та надавати техпідтримку літаків

Головна > Спорт > Виробник F-16 заявив, що готовий навчати...
Author

Ольга Фединчік

19.06.2023, 14:59
Shares

2

Views

1 045

Виробник F-16 заявив, що готовий навчати українських пілотів та надавати техпідтримку літаків

polskieradio.pl

Головний операційний директор компанії Lockheed Martin Френк Сент-Джон заявив, що виробник винищувачів F-16 готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні, якщо країни НАТО погодяться відправити ці літаки на допомогу Україні.

Про це повідомляє Голос Америки, інформує Інфокурс.

"Ми готові не тільки задовольнити потреби в нових F-16, а й надати будь-які модифікації F-16, а також навчання, обладнання та системи", - сказав Сент-Джон в інтерв'ю Financial Times.

Він наголосив, що рішення може бути ухвалене лише внаслідок переговорів між Україною, США та іншими західними союзниками. Lockheed Martin, найбільший підрядник Пентагону з продажу продукції оборонного призначення, не бере прямої участі у цих переговорах, зазначається у публікації.

Хоча навчання та техпідтримка здійснюватимуться в будь-якій третій країні, Lockheed може у довгостроковій перспективі розглянути можливість створення бази в Україні або поряд із нею після закінчення конфлікту.

Зараз у всьому світі активно експлуатується близько 3000 винищувачів F-16. Lockheed планує збільшити виробництво літаків на заводі у Грінвіллі, штат Південна Кароліна. Очікується, що у найближчі кілька років завод зможе випускати щомісяця до чотирьох винищувачів.

Київ просить Захід про передачу сучасних літаків четвертого покоління, щоб зміцнити свою протиповітряну оборону від російських атак. Країни НАТО все ще продовжують вести переговори щодо того, чи можна постачати літаки Україні.

Американська влада, яка контролює реекспорт військових літаків або їх передачу третім країнам, минулого місяця підтримала цю ідею. Деякі союзники, як і раніше, побоюються, що постачання літаків може призвести до ескалації конфлікту з Росією.

Нагадаємо: раніше уряд Данії заявив, що готовий передати Україні винищувачі F-16, однак за умови схвалення цього кроку США, які виготовляють ці літаки.

Данія та Нідерланди очолили європейську групу з навчання українських пілотів на F-16. Вони стануть першими країнами, які почнуть готувати українських пілотів до польотів на винищувачах F-16, інші країни приєднаються згодом. Данія пропонує навчати українських пілотів на F-16 на своїй військовій базі

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow
Theme

Війна

Російські війська атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині

Ворог влучив в енергетичні об'єкти у Червоноградському та Стрийському районах.

08.05.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити