Виробник Bayraktar подарує Україні три безпілотники, кошти на які збирала вся країна

Головна > Бізнес > Виробник Bayraktar подарує Україні три б...
Author

Марія Куренко

28.06.2022, 09:49
Shares

3

Views

838

Виробник Bayraktar подарує Україні три безпілотники, кошти на які збирала вся країна
null

Турецька компанія Baykar, яка виробляє безпілотні літальні апарати "Байрактар", заявила, що пожертвує Україні три БПЛА.

Таке рішення компанія ухвалила після того, як у ході кампанії, організованої українським телеведучим та волонтером Сергієм Притулою та блогером Ігорем Лаченковим, було зібрано достатньо коштів, на купівлю чотирьох Bayraktar TB2. Про це йдеться у «Твіттері» компанія Baykar.

Про це компанія повідомила у Тwitter, інформує Інфокурс.

"Компанія Baykar не прийматиме оплату за TB2 і безкоштовно відправить три БПЛА на український фронт. Ми просимо натомість зібрані кошти спрямувати на допомогу в боротьбі народу України. Ми зворушені цією солідарністю та рішучістю перед обличчям, здавалося б, нездоланних викликів", — ідеться в дописі компанії.

У свою чергу засновник Фонду Сергій Притула у Twitter подякував компанії Baykar за те, що вона передасть безпілотники безкоштовно та додав, що українці "вражені вашим рішенням".

Притула пообіцяв, що "Заощаджені кошти підуть на забезпечення нашої перемоги у тісній співпраці зі Збройними Силами України!".

Нагадаємо: 22 червня Сергій Притула запустив новий збор коштів у межах проєкту "Народний Байрактар". Запуск ініціативи він анонсував у відеозверненні, яке поширив у соцмережах. З бюджету фонду Притули на проєкт було виділено 60 млн грн. Лише за добу було зібрано 366 млн грн.

24 червня Притула повідомив, що завершив збір коштів на Bayraktar TB2. Фонду вдалося зібрати за три дні 600 млн грн — на чотири борти.

Раніше литовський журналіст Андрюс Тапінас також запустив кампанію зі збирання коштів на придбання безпілотника Bayraktar для України. Усього за 3,5 дні жителі Литви зібрали цільові €5 млн на БПЛА. Загалом вдалося зібрати €5,9 млн.

Турецька компанія-виробник БПЛА Baykar дізнавшись про збір коштів на безпілотник литовцями, заявила, що безплатно подарує Литві один свій безпілотник для України.

Міністр національної безпеки Литви Арвідас Анусаускас подякував компанії за такий жест та зазначив, що на зібрані гроші придбають необхідні боєприпаси для Байрактара, а решту грошей витратять на підтримку України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити