Вірменія заявила про припинення вогню після зіткнень з Азербайджаном

Головна > Міжнародне > Вірменія заявила про припинення вогню пі...
Author

Марія Куренко

15.09.2022, 11:11
Shares

3

Views

987

Вірменія заявила про припинення вогню після зіткнень з Азербайджаном

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян

aysor.am

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що завдяки участі міжнародної спільноти вдалося досягти угоди про припинення вогню з Азербайджаном.

Про це він сказав в ефірі Громадського телебачення, повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода", інформує Інфокурс.

"Звісно, ​​без домовленості було неможливо мати припинення вогню. Сподіватимемося, що Азербайджан продовжить дотримуватися режиму припинення вогню", - заявив Григорян.

Раніше у середу міністр закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамов повідомив, що Баку представив Єревану пропозицію про встановлення одностороннього гуманітарного припинення вогню, в МЗС Вірменії заявили, що не мають інформації про таку пропозицію.

Азербайджан також висловив готовність передати тіла 100 вірменських військовослужбовців.

Згідно з даними міністерства оборони Вірменії, після майже двох днів боїв на вірмено-азербайджанському кордоні з 20:00 14 вересня в усіх напрямках вогонь практично припинився.

Проте, речниця МЗС Азербайджану Лейла Абдуллаєва у своєму Twitter звинуватила Вірменію у порушенні домовленості та заявила, що вірменська сторона продовжує артилерійські удари по позиціях Азербайджану.

Нагадаємо: Інтенсивні бойові дії на вірмено-азербайджанському кордоні почалися опівночі 13 вересня. Вірменська сторона повідомила про щонайменше 105 загиблих, азербайджанська сторона - про 50 загиблих. Також є загиблі серед мирного населення Вірменії.

Офіційний Баку стверджує, що вдався до сили через "провокації", якими Єреван нібито намагається зірвати мирний процес між двома країнами.

Вірменська сторона категорично відкидає це звинувачення та звернулася за допомогою до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) з приводу загострення на кордоні з Азербайджаном. При цьому Пашинян уточнив, що не вважає військове втручання ОДКБ єдиною можливістю вирішення конфлікту: врегулювання може бути політичним чи дипломатичним шляхом. Прибуття місії ОДКБ до республіки очікується 15 вересня.

Міністерство закордонних справ України у вівторок заявило, що стежить за останніми подіями на кордоні Азербайджану та Вірменії, де сторони звинувачують одна одну в прикордонних обстрілах.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити