Викрито посадовця Верховного суду, який виправдовував агресію РФ і чекав захоплення України

Головна > Війна > Викрито посадовця Верховного суду, який ...
Author

Ольга Фединчік

05.02.2024, 13:35
Shares

2

Views

205

Служба безпеки України

Служба безпеки викрила очільника одного із структурних підрозділів Верховного Суду України, який виправдовував збройну агресію РФ та тимчасову окупацію України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У Службі безпеки зазначили, що мають у своєму розпорядженні записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України і пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.

"Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави. Крім того посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів", - йдеться у повідомленні.

Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій, майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї, спеціальний технічний засіб незаконного стеження, прокремлівську літературу.

Фото: Служба безпеки України

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

У Службі безпеки зазначили, що триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити