Відремонтовано черговий блок АЕС — він додає потужності енергосистемі

Головна > Енергетика > Відремонтовано черговий блок АЕС — він д...
Author

Ольга Фединчік

28.05.2024, 14:28
Shares

3

Views

474

ukrainer.net

Після ремонту до енергомережі підключили атомний блок однієї з атомних електростанцій, що додасть енергосистемі 1 000 МВт потужності.

Про це повідомили в Міненерго.

Плановий ремонт блока атомники завершили на три дні раніше запланованого терміну. Зазначається, що наразі блок набирає потужності.

Це вже другий блок АЕС, на якому атомники цьогоріч провели необхідні ремонтні роботи.

Завдяки цьому протягом 28 травня відключення електроенергії для населення та бізнесу в усіх регіонах України не прогнозується, додали в "Укренерго".

До планових виходів в ремонт готуються ще кілька блоків, щоб потім вони могли забезпечити стабільну та безперебійну роботу під час опалювального сезону.

Нагадаємо: Енергетика та інші обʼєкти критичної інфраструктури останніми місяцями є головною ціллю ворога. Через дефіцит генерації, в Україні з середини травня застосовуються погодинні відключення світла для підприємств і населення.

Через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

РФ в ніч на 8 травня здійснилачергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти "Укренерго" та ДТЕК у шести областях України.

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, чотири крилаті ракети "Калібр", дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 "Шахедів".

10 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення провиділення 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, і закликав до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

17 травня Уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині. Зокрема, 726 млн грн було виділено для державної компанії "Центренерго" з резервного фонду державного бюджету. Ще 826 млн грн — з фонду ліквідації наслідків агресії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

26.07.2024 - 10:41

Arrow
Theme

Міжнародне

Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Румунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

25.07.2024 - 13:43

Arrow

Вас це може зацікавити