Відключень електроенергії побільшає через проблеми на Південноукраїнській АЕС

Головна > Енергетика > Відключень електроенергії побільшає чере...
Author

Назар Лазебний

04.09.2024, 12:18
Shares

1

Views

591

Укренерго» найближчим часом буде відключати боржників
dyvys.info

В Україні 4 вересня змінено час та обсяг застосування заходів обмеження електропостачання.

Як повідомила пресслужба НЕК "Укренерго", причиною компанія називає зниження потужності внаслідок російської атаки 26 серпня.

У свою чергу директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко зазначив, що час відключень збільшиться через аварію на Південноукраїнський АЕС.

Повідомляється, що до кінця доби обленерго в усіх регіонах застосовуватимуть відключення за таким графіком:

  • 10:05 – 13:00 – дві черги відключень;
  • 13:00 – 15:00 – одна черга відключень;
  • 15:00 – 24:00 – дві черги відключень.

Українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев’ятьох масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти, наголосило «Укренерго».

Для подолання дефіциту в енергосистемі на запит "Укренерго" здійснюється аварійне постачання електроенергії з енергосистеми Польщі.

Водночас Харченко, посилаючись на дані з двох незалежних джерел, повідомив про чергову аварію на Південноукраїнський АЕС. За його словами, дві зайві черги відключень від "Укренерго" відбуватимуться через зниження видачі енергоблоком ПАЕС на 600 МВт. Експерт не виключає, що за кілька днів енергоблок піде на ремонт.

"Високовольтні мережі відновлюються і за кілька днів будуть у порядку (наскільки це можливо). Але сюрпризи від "Енергоатома" передбачати поки що не вдається. Тому до питання міністру енергетики щодо захисту розподільчих пристроїв АЕС додається питання якості ремонтів», – зазначив Харченко.

Нагадаємо: 23 з планового ремонту вийшов енергоблок на одній із українських атомних електростанцій, який додасть 1000 МВт потужності та посилить стабільність енергосистеми, повідомили у Міненерго.

26 серпня окупанти атакували критичну інфраструктуру більш ніж сотнею ракет різних типів та близько сотнею ударних дронів-камікадзе, завдавши шкоди українській енергосистемі, яка спровокувала масштабні відключення світла. це був один з наймасованіших ударів по Україні. Внаслідок атаки на Київщині пошкоджено два енергетичних об’єкти.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити