Види пільгової іпотеки. Як вибрати кращу?

Головна > Енергетика > Види пільгової іпотеки. Як вибрати кращу...
Author

Олександр Талов

13.07.2021, 16:41
Shares

1

Views

1 090

Види пільгової іпотеки. Як вибрати кращу?
null

У сучасному світі рідко знайдеться людина, яка хоча б раз не брав кредит в банку. За оцінками фінансових служб переважна кількість угод з нерухомістю полягає з використанням іпотеки. У зв'язку з цим в банках існує безліч іпотечних програм.

Як бути в такій ситуації людині, яка бажає придбати своє житло, але маючи обмежений бюджет? Адже за критеріями банку клієнту можуть підходити відразу кілька варіантів іпотеки. Але варто не забувати,якщо ви навіть відповідаєти всим критеріям, немає гарантії що вам його одобрять. В такому випадку, можна звернутися в мікрофінансову організацію розглянути варіанти кредитування, та оформити кредит на житло. Нижче ми розглянемо всі нюанси пільгової іпотеки:

Розберемося в нюансах всіх видів пільгової іпотеки в цій статті.

Для початку визначимося з поняттям. Іпотекою називається кредит, виданий під заставу нерухомості. Пільгова іпотека має на увазі, що процентна ставка в кредиті буде менше, ніж зазвичай застосовується. Такі пільги надаються певним категоріям громадян.

Отже, які існують варіанти пільгових житлових кредитів:

  • соціальна іпотека;
  • військова іпотека;
  • молода сім'я;
  • іпотека з материнським капіталом;
  • іпотека під 7%.
  • Соціальна іпотека.

Такий кредит надається молодим сім'ям, малозабезпеченим громадянам та співробітникам бюджетної сфери. При виборі цього варіанту конкретні умови залежать від регіону проживання позичальника. Пільгові параметри можуть бути наступними: зниження процентної ставки або отримання державної субсидії на покупку (максимальний розмір - 70% від вартості житла, що купується), або покупка житла за зниженою ціною з держфонду.

Військова іпотека.

Регулюється спеціальним законом. Підходить для осіб, які перебувають на військовій службі і їх сімей. Вся оплата за житло, що купується відбувається через спеціальний орган.

Суть даної програми в тому, що військовослужбовцю держава створює спеціальний накопичувальний рахунок, на якому накопичуються гроші. Перерахування залежать від вислуги років. Чим довше служить контрактник, тим менше йому доведеться додавати на покупку житла з власної кишені.

Молода сім'я.

При даному виді кредиту надається грошова субсидія в розмірі 30-35% за рахунок держави. Позичальники повинні бути в шлюбі, бути молодими (максимальний вік одного з подружжя 35 років), органи муніципальної влади повинні поставити сім'ю на облік як потребує поліпшення житлових умов. На таку позику також може претендувати батько, один виховує неповнолітню дитину.

Іпотека з материнським капіталом.

Материнський капітал - це сертифікат на грошову суму, що видається державою і фіксує право його одержувача витратити ці гроші на певні цілі, в тому числі на покупку житла. На сьогоднішній день материнський капітал видається сім'ям, в яких з'явилася перша дитина і збільшується з появою другої дитини. Даним сертифікатом можна частково погасити наявний борг перед банком або використовувати його в якості початкового внеску на покупку нерухомості.

Іпотека під 7%.

Даний вид іпотечної програми діє з початку 2018 року. Доступна вона для сімей, в яких є більше однієї дитини і їх дата народження після 01.01.2018. Кредит видається за чинною на момент укладення договору ставкою банку, але позичальник платить не більше 7%. Частину, що залишилася різницю компенсує держава. Термін компенсації діє не на весь період кредиту і залежить від кількості дітей в сім'ї: чим більше дітей, тим довше триває компенсація.

Отже, ми розглянули основні види пільгової іпотеки, які діють в українських банках сьогодні.Оформити житловий іпотечний кредит можна через Інтернет,для цього перейдіть на сайт фінансового супермаркету https://fibi.tech/ та оберіть кредит для себе.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити