Видео МВС про події під Офісом президентаа 20 березня з коментарями

Головна > Спорт > Видео МВС про події під Офісом президент...
Author

Назар Лазебний

23.03.2021, 16:23
Shares

0

Views

1 361

Видео МВС про події під Офісом президентаа 20 березня з коментарями

ЕЛЬДАР САРАХМАН/УП

Міністерство внутрішніх справ має намір притягнути до відповідальності осіб, які, на думку відомства, були причетні до заворушень 20 березня під Офісом президента під час суботньої акції на підтримку громадського діяча Сергія Стерненка.

Відео опублікував в Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко.

Відео складається з міксу кадрів подій під Офісом президента. Відео супроводжується написом:

"20 березня під Офісом президента БУВ не мирний мітинг. Організаторі заздалегідь планувалі зіткнення та насилля по відношенню до правоохоронців".

Також в ньому із зазначенням персональних даних згадуються кілька осіб серед яких три члена громадської організації "Гонор", зокрема, її лідер Сергій Філімонов.

В кінці відео зазначено:

"Всі особи, які знищували народне майно, яке є державною власністю, буде покарано за законом".

Також у відео МВС заявляє:

"Що на Банковій "була поліція діалогу, але повокаторам не потрібен був діалог, вони хотіли тільки насильства та крові".

В пресслужбі МВС повідомили, що відкрито кримінальну справу за статтею про умисне пошкодження або знищення майна, узгоджені підозри декільком активним учасникам.

Вочевидь маються на увазі Сергій Філімонов, голова громадської організації "Гонор", Олексій Білковський, представник ГО "Гонор", Роман Ратушний, голова громадської ініціативи "Захистимо Протасів Яр". Денис Міщенко .

Правоохоронці затримали тільки одну людину – Стафійчука – якого назвали "одним з найбільш агресивних учасників акції", йому пред’явлена підозра за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

За тією ж статтею ( ч. 4 ст. 296 ККУ) підозру також вже оголосили лідеру руху "Гонор", колишньому члену "Нацкорпусу" Сергію Філімонову.

За словами адвокат Масі Найєма у коментарі "Радіо Свобода", Сергію Філімонову підозру було вручено близько 10-ї години ранку без присутності адвоката, а це порушення.

Надалі адвокат планує доводити, що підозра необґрунтована.

Роман Ратушний написав на своїй сторінці у Facebook, що на відео, яке демонструє МВС – не він:

"Спочатку Смирнов з Корбаном розганяють брехню що я "намалював свастику", аби помститись за те що їм не дали знищити парк Протасів яр. Тепер мусорська голова Антон Геращенко вставляє мої персональні дані в свої відео з фотографією людини навіть не схожої на мене".

Нагадаємо: 20 березня під Офісом президента проходила акція на підтримку Сергія Стерненка. Деякі учасники палили фаєри, змалювали стіни будівлі і побили скло.

У МВС зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

Сергію Филимонову - організатору акції в підтримку Сергія Стерненко, що відбулася 20 березня в Офісом президента, правоохоронці вручили підозру.


Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити