Відчуття стилю. З чим носити жіночі ботильйони

Головна > Спорт > Відчуття стилю. З чим носити жіночі боти...
Author

Марія Куренко

22.02.2023, 16:02
Shares

2

Views

729

Відчуття стилю. З чим носити жіночі ботильйони
null

Навіть французький модельєр взуття Крістіан Лабутен зазначав: "Взуття змінює мову вашого тіла. Вона підносить вас як фізично, так і емоційно", - а він знався на взутті.

Крім того, кожна жінка стовідсотково знає, що багато взуття не буває: класичні туфлі-човники, стильні лофери, фантастичні босоніжки, спортивні кеди та кросівки, чоботи, черевики та ботильйони - це все що є в гардеробі кожної жінки. Проте ботильйони жіночі - це та річ взуттєвого гардеробу жінки, про яку варто розповісти окремо.

Трішки з історії ботильйонів

Почати, певно, варто з того, що ботильйони - це взуття, яке поєднало в собі туфлі та півчобітки. Саме цей вид взуття завжди викликав навколо себе багато галасу - комусь ботильйони не подобалися взагалі, а комусь настільки припали до душі, що стали взуттям на будь-який випадок.

У гардеробі жінки цей вид взуття з’явився ще кілька століть тому хоча і виглядали вони тоді не зовсім так як сьогодні. Ще двісті років тому взуття мало товсту підошву та шнурівку і зовні відрізнялися від черевиків лише висотою, яка була всього трішки вища за туфлі. У перекладі з французької мови bottillon - "короткий черевичок".

Висота взуття досягала щиколотки (кісточки), а саме взуття скидалося більше на чоловіче. Однак згодом ботильйони набули жіночності та різноманітності фасонів. Наразі саме завдяки різноманітності фасонів це взуття вже більше десяти років є фаворитом на модних показах Versace, Christian Louboutin, Sonia Rykiel та інших модних будинків.

Види ботильйонів та матеріал виготовлення

Для виготовлення цього взуття використовують найрізноманітніші матеріали: натуральна та екошкіра, замша, сатин та інші види текстилю. Оздоблюють ботильйони ланцюгами, гудзиками, шнурівкою чи замками-блискавками, а також хутром та вставками з текстилю з різноманітними принтами. Завітавши до інтернет-магазину Vitto Rossi можна ознайомитися з усім різномаїттям цього стильного взуття.

Підрозділяються ботильйони по висоті і формі підборів:

  • на низькому ходу (2- 5 см) - для тих хто понад усе цінує зручність та комфорт. Чудовий варіант взуття для повсякденного носіння та стильного сучасного образу;

  • на стійкому каблуці середньої висоти (3,5-6 см). Зазвичай форма каблука має форму квадрата, але трапляються каблуки і більш чудернацької форми. Підійдуть для ділового стилю, стилю кежуал тощо;
  • на високих підборах чи шпильці (9-12 см) - такий варіант підійде до святкового чи вечірнього вбрання або романтичного образу;

  • на танкетці різної висоти - зручний варіант, який буде доречним і на кожен день, і для створення стильного луку.

З чим носити ботильйони

Цей вид взуття має особливість - візуально робить довжину ніг коротшою, тому найбільше підійде високим та струнким жінкам. Та це зовсім не означає, що низеньким чи жінкам з апетитними формами носити таке взуття заборонено - просто потрібно підібрати відповідну модель та відповідний одяг.

До моделей ботильйонів на низькому та середньому ходу підійдуть вузькі або завужені моделі штанів та джинсів, коротенькі сукні та спідниці. Те ж саме стосується верхнього одягу - до об’ємного одягу підійдуть ботильйони на низьких грубих підборах.

Ботильйони на шпильці чи високих підборах незамінні в романтичних аутфітах. Також гарно будуть виглядати в образах з костюмом зі штанами або класичним пуловером та спідницею. Коктейльну чи вечірню сукню неперевершено доповнять сатинові ботильйони на шпильці.

Підводячи підсумок, ботильйони - це універсальне взуття яке підійде для жінок будь-якого віку, статури та типажу. Використовуючи різні моделі можна створювати супер стильні образи та образи на кожен день, потрібно лише зважати на особливості фігури.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити