Ветеран АТО на хендбайку дістався Заппоріжжя, де вшанував пам’ять полеглих на сході України бійців

Головна > Спорт > Ветеран АТО на хендбайку дістався Заппор...
Author

Марія Куренко

18.08.2021, 16:56
Shares

1

Views

473

Ветеран АТО на хендбайку дістався Заппоріжжя, де вшанував пам’ять полеглих на сході України бійців

ukrinform.ua

Ветеран АТО з інвалідністю Сергій Салій в рамках Об'єднавчого велопробігу, присвяченого 30-річчю Незалежності України, доїхав до Запоріжжя.

Сьогодні він разом з представниками обласної і міської влади, ветеранами АТО/ООС, військовослужбовцями, священнослужителями вшанував пам'ять бійців, які загинули в зоні АТО.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Молебень на згадку про загиблих бійців проходив на Кушугумському кладовищі, де поховані військовослужбовці, які загинули під Дебальцевим та Іловайськом.

За даними Запорізької міської ради, зараз на кладовищі поховані 69 військовослужбовців, 65 з них так і залишаються невідомими.

Ветеран АТО, боєць 92-ї бригади Сергій, який був поранений снайпером у 2015 році в районі міста Щастя, сьогодні разом із запоріжцями вшанував пам'ять загиблих побратимів. Запоріжжя- це передостаннє місто в його маршруті.

"Велопробіг від Ужгорода до Маріуполя стартував 8 серпня. Ми хочемо об'єднати Україну і показати, що наша країна єдина, ми хочемо вшанувати пам'ять загиблих хлопців. Хочу зустрітися зі своїми побратимами, показати цей прекрасний агрегат - хендбайк, щоб такі люди, як я, знали, що вони можуть їздити куди їм потрібно", - розповів Салій.

З міста в місто Сергій возить з собою символічний прапор єдності, на якому свої підписи і побажання залишають представники обласної або міської влади, з якими вдається зустрітися бійцеві.

Хендбайк вартістю 3100 євро Сергій отримав завдяки допомозі небайдужих громадян. Зроблений він у Німеччині і завдяки йому ветеран АТО може реалізувати свою мрію - подорожувати Україною і Європою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити