Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита товари оборонного призначення

Головна > Енергетика > Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита ...
Author

Олександр Талов

10.04.2023, 19:11
Shares

0

Views

875

Верховна Рада звільнила від ПДВ та мита товари оборонного призначення

rada.gov.ua

Верховна Рада ухвалила у цілому два законопроєкти №9061 та №9062, які передбачили звільнення від оподаткування ПДВ та ввізного мита товарів оборонного призначення, які ввозяться на територію України.

Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук, інформує Інфокурс.

Відповідно до одного з законопроєктів пропонувалось звільнити від ПДВ операції з постачання послуг пов’язаних з програмним забезпеченням військового призначення, міжнародна передача якого підлягає державному контролю. Зокрема, послуг з розробки, модифікації, тестування або технічної підтримки ПЗ, послуг з розроблення документації та надання майнових прав інтелектуальної власності на ПЗ, у тому числі за ліцензійними договорами.

Також депутати проголосували за звільнення від оподаткування ввізним митом товарів, що належать Міністерству оборони Збройним Силам, а також іншим військовим формуванням, розвідувальним органам, органам спеціального призначення з правоохоронними функціями.

Рішення стосується і товарів, які поміщені у митний режим переробки за межами України, або продуктів їх переробки, які повертаються на митну територію України у митному режимі імпорту після ремонту та обслуговування.

У пояснювальних записках до проєктів сказано, що ухвалені законодавчі ініціативи мають підвищити ефективність забезпечення потреб Сил оборони в озброєнні, військовій техніці та боєприпасах та забезпечити можливість заощадити кошти під час закупівлі озброєння, військової та спецтехніки.

Нагадаємо: 6 лютого, Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроєкти №8360 та №8361-д щодо звільнення від ПДВ та мита на ввезення БПЛА, тепловізорів, прицилів, а також низки інших товарів на період воєнного стану.у з функцією шифрування, засобів супутникового зв’язку та тактичної медицини.

10 квітня Верховна Рада повернула доплату в 30 000 грн для українських військових, які перебувають поза місцями бойових дій. За законопроєкт № 8312 з відповідною поправкою в цілому проголосували 277 народних депутатів, повідомили нардепи Дмитро Разумков та Ярослав Железняк.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити