Верховна Рада ввела податкові та митні пільги для значних інвесторів

Головна > Енергетика > Верховна Рада ввела податкові та митні п...
Author

Олександр Талов

02.03.2021, 16:42
Shares

1

Views

1 034

Верховна Рада ввела податкові та митні пільги для значних інвесторів


news.obozrevatel.com

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроекти №3761 і №3762 про податкові та митні пільги інвесторам для реалізації інвестпроектів зі значними інвестиціями, відомі як законопроекти про "інвестиційних нянь", подані президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради.

За законопроект №3761 у другому читанні проголосували 246 народних депутатів.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту його було "розроблено з метою стимулювання залучення в економіку України стратегічних інвесторів, підвищення інвестиційної привабливості, а також зростання конкурентоспроможності економіки України шляхом запровадження державної підтримки великих інвестиційних проектів".

Згідно закону інвесторам зі значними інвестиціями, який є стороною спеціального інвестиційного договору, будуть надані тимчасово, до 1 січня 2035 року податкові пільги .

За законопроєкт №3762 про внесення змін до Митний кодексу другому читанні проголосовало 256 нардепів.

Цим законопроектом пропонується встановити, що до 1 січня 2035 року звільняється від оподаткування ввізним митом устаткування, що ввозиться на територію України при реалізації інвестиційного проекту зі значними інвестиціями.

Нагадаємо: 17 декабря 2020 года депутати прийняли у другому читанні законопроект №3760, який визначає вимоги до інвестиційних проектів і інвесторам, яким може надаватися державна підтримка. Згідно з положеннями цього закону розмір інвестицій в проект повинен становити не менше 20 млн євро.

Інвестори можуть розраховувати на підтримку держави, якщо вкладають кошти в промисловість, інфраструктуру, логістику, переробку сміття, туризм, освіту, медицину, спорт.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити