Верховна Рада ухвалила закон про вилучення активів Сбербанку росії та ВЭБ.рф

Головна > Закон > Верховна Рада ухвалила закон про вилучен...
Author

Ольга Фединчік

12.05.2022, 16:04
Shares

1

Views

1 000

Верховна Рада ухвалила закон про вилучення активів Сбербанку росії та ВЭБ.рф

vedomosti.ru

Верховна Рада ухвалила закон щодо затвердження рішення РНБО про вилучення активів Сбербанку росії та ВЭБ. рф в Україні.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат України Ярослав Железняк, інформує Інфокурс.

"Рада затвердила Указ Президента про примусове вилучення російського майна. За - 334 голоси", - йдеться в повідомленні.

Текст законопроєкту №7371 "Про затвердження Указу Президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 травня 2022 року "Про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів" оприлюднено на сайті Верховної Ради.

"Примусово вилучити в Україні такі права власності РФ та її резидентів, як 99,772644% акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ), що належать держкорпорації розвитку "ВЭБ.рф", та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, раніше – Сбербанк, Київ), що належать Сбербанку росії", - йдеться у супровідних документах.

Окрім того, йдеться про вилучення інших фінансових активів зазначених "дочок" російських банків, за винятком 3 млрд гривень МР Банку, які спрямовуються на задоволення вимог його кредиторів.

Як повідомляє Інтерфакс, Сбербанк росії оголосив про намір ініціювати інвестиційний арбітраж проти України через рішення вилучити українські активи російського держбанку.

"Сбербанк ініціює інвестиційний арбітраж проти України з вимогою про відшкодування збитків на підставі угоди між урядом РФ та Кабінетом міністрів України про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27.11.98", — йдеться у заяві банку.

Нагадаємо: Національний банк 25 лютого ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем російської федерації: АТ Міжнародний резервний банк, який на 100% належить Сбербанку россии, та Промінвестбанк, який на 99,77% належить російському держбанку ВЕБ.РФ. Після цього Фонд гарантування вкладів фізосіб почав виплати вкладникам цих банків в межах гарантованої суми (200 тис. грн).

9 квітня Кабмін ухвалив рішення про вилучення корпоративних прав та фінансових активів виведених з ринку на початку війни МР Банку та "Промінвестбанку".

11 РНБО березня ухвалила рішення про продовження санкційних обмежень для двох російських банків - АТ "Сбербанк" та ПАТ "Промінвестбанк".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити