Верховна Рада ухвалила закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Головна > Закон > Верховна Рада ухвалила закон про страхув...
Author

Марія Куренко

22.11.2023, 12:57
Shares

2

Views

642

Рада приняла в целом закон об увеличении расходов бюджета более чем на 500 млрд грн. Большая часть средств пойдет на оборону
Верховна Рада України

Верховна Рада ухвалила закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, за відповідний законопроєкт №9015 проголосували 242 парламентарії, інформує Інфокурс.

"Рада підтримала в цілому №9015 щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків за рахунок ЕКА", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до пояснювальноюїзаписки, документом пропонується внести зміни до чинного Закону "Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності", зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення.

У разі ухвалення документів і затвердження необхідних нормативних актів Кабміном і Нацбанком, український інвестор зможе звернутися безпосередньо в ЕКА, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з ЕКА, й оформити відповідне страхування.

Очікується, що ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Нагадаємо: За десять місяців 2023 року Експортно-кредитне агентство підтримало експорту на 4,99 млрд грн та застрахувало 800,4 млн грн фінансування, виданого банками українським експортерам для реалізації контрактів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити