Великобританія створює бригаду спецоперацій, яку можуть залучити до боротьби з ПВК Вагнера

Головна > Культура > Великобританія створює бригаду спецопера...
Author

Назар Лазебний

22.03.2021, 17:51
Shares

3

Views

1 302

Великобританія створює бригаду спецоперацій, яку можуть залучити до боротьби з ПВК Вагнера

AIRSOFTPOWERPLAY.COM

У Великобританії створять бригаду спецоперацій в складі спеціальної авіадесантної служби (SAS), яка разом зі спецслужбами буде боротися з втручанням Росії по всьому світу, повідомляє The Telegraph.

Армії будуть передані додаткові 3 мільярди фунтів стерлінгів, з яких 120 мільйонів фунтів стерлінгів будуть використані для створення нової бригади спецпризначення Ranger Regiment, що складається з чотирьох батальйонів, натренованої на роботу в особливо складних умовах, які будуть займатися навчанням і консультуванням збройних сил країн-партнерів Великобританії .

Бригада разом зі спецслужбами буде займатися таємними операціями зі спостереження за російськими шпигунами і військовими підрозділами.

До завдань нового підрозділу також буде входити відстеження змін в характері військових загроз.

"Самі постійні і смертельні загрози пов'язані з ворожими державними структурами", - сказав Марк Карлтон-Сміт, начальник генерального штабу ЗС Великобританії.

У виданні вважають, що рішення спецслужб створити нову бригаду стане ще одним кроком Великобританії у відповідь на отруєння Росією в Солсбері екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Бригаді, ймовірно, буде доручено розкрити діяльність ГРУ РФ, що стояла за хімічною атакою в Солсбері, пише The Telegraph.

Також бригаду можуть залучити до протидії найманцям ПВК Вагнера, відзначають у виданні. Одне з джерел The Telegraph заявило, що за допомогою ПВК президент РФ Володимир Путін, зокрема, намагається добувати гроші в Африці, коли найманців залучають до операцій по фальсифікації виборів в африканських країнах.

Повідомляється, що дії бригади і спецслужб будуть спрямовані на виявлення та дискредитацію російської діяльності. Бригаду спецоперацій, зокрема, можуть залучати до обшуку будинків і автомобілів, вивчення зображень з мініатюрних камер, дронів і супутників, пошуку доказів незаконної діяльності та зв'язків зі злочинним світом суб'єктів ворожих держав.

Спецназ буде підтримувати дружні іноземні держави в навчанні військових і в небезпечних контртерористичних операціях. Перший з чотирьох батальйонів підрозділу повинен бути готовий до Різдва, планується розгорнути його в Східній Африці в 2022 році, в Мозамбіку і Сомалі, повідомляє The Times.

Підрозділу будуть передані найсучасніші технології.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити